Connect with us

Baru-baru ini, pelakon Raja Ilya memuat naik foto memaparkan perbandingan suasana upacara majlis perkahwinan yang berlansung di negara luar dan di Malaysia ketika mengharungi fasa ‘lockd0wn’.

Bagaimanapun, entri tersebut disalahtafsirkan segelintir pihak yang mendakwa Ilya sengaja ingin merendah-rendahkan budaya masyarakat Melayu.

Enggan isu tersebut dibiar berpanjangan, Ilya yang kini menetap di Australia tampil menjelaskan mengenai perkara tersebut.

Menerusi perkongsian di Instagram, Ilya mendedahkan dia sejujurnya tidak mempunyai niat.

Ini untuk menyakliti hati mana-mana pihak terutamanya buat masyarakat Melayu di Malaysia.

Katanya lagi, dia hanya ingin memberi tahu, orang-orang di sini amat paraniod untuk mengadakan majlis perkahwinan meskipun pada kadar sederhana.

“Terkejut pulak bila post semalam viral uollsss.

Mak ai, ada ke patut kata kita h1ina Malaysia? Buang tebiat ke apa?

Nak Mampus kene tembak masuk Malaysia ke apa ?

Aduh pening baca sampai ada media pulak kata kita bandingkan wedding! Ya Allah sampai ke situ pulak!

“Ada ke manusia yang nk korek kubuq sendiri! Aduh pening! Post tu kan obvious kata “gambar hiasan”.

Itu bukan pun gambar Perth atau gambar Malaysia baru. Itu gambar Mungkin tahun 90an.

Gambar tu kan namanya kata orang sini paranoid gler, yang kita ni still move on . Betul apa,” tulisnya.

Lantaran itu, pelakon filem, KL Vamp1ires membuat permohonan maaf secara terbuka.

Itu andai postingnya itu menyakiti hati mana-mana pihak.

“Tak semestinya llya tak hijab Ilya ni sya1itan tak ada hati pervt. Omg, korang ni pun.

Come on, saling maaf bermaafan. Next time go easy on me ok.

Now let’s focus and doakan tak ada yang terkorb4n dalam kebak4ran dekat sini, habis satu Bandar debu kebak4ran.

“Remember Ilya sayang korang dan you guys always in my heart.

Maaf kalau caption tak berapa nak telly dengan n gambar semalam. Peace,” katanya lagi.

Di kesempatan itu juga, Ilya menyeru seluruh rakyat Malaysia untuk sama-sama minitipkan doa.

Ini buat mangsa-mangsa yang terkorban dalam nahas kebakaran yang berlaku di Perth, Australia pada Selasa.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: instagram @raja_ilya

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Semasa

jadi hari ini kita menggerakkan anggota dan pegawai penguatkuasa kita

jadi hari ini kita menggerakkan anggota dan pegawai penguatkuasa kita

Continue Reading

Semasa

jadi hari ini kita menggerakkan anggota dan pegawai penguatkuasa kita

jadi hari ini kita menggerakkan anggota dan pegawai penguatkuasa kita

Continue Reading

Semasa

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.