Connect with us

Tidak dinafikan pelakon cantik manis, Reen Rahim atau nama sebenarnya Noreen Ashikin Abdul Rahim sering dikaitkan dengan keseksian yang ditunjukan buat tatapan umum.

Memetik laporan Kosmo! Online, dia kembali menjadi sebutan apabila watak Kak Su.

Itu dibawa menerusi drama popular Pujaan Hati Kanda menerima sambutan positif daripada penonton.

Namun, pelakon berusia 32 tahun itu tidak terlepas daripada kontroversi.

Ini apabila mendedahkan dirinya ‘diburu’ dan ditawar hidup mewah untuk dijadikan sebagai prempuan smpanan.

Bukan itu sahaja, terdapat juga dakwaan kononya dia mempunyai hbungan sulit dengan seorang ahli perniagaan bergelar Datuk.

Reen Rahim Ditawar RM32,000 & Rumah Banglo utk Jadi Prempuan yg Disimpan

“Baru-baru ini, saya menerima satu tawaran untuk melayani golongan VIP.

Dia ingin menawarkan wang tunai berjumlah RM32,000 dengan hanya melayan nfsv ser4kahnya selama tiga jam.

“Bukan wang ringgit sahaja, saya turut ditawarkan sebuah rumah banglo atas nama sendiri jika menerima tawaran tersebut,” ujarnya.

Bagaimanapun, bekas juara program Pilih Kasih ini itu mengakui imannya masih kuat.

Dan Tuhan masih menjaga hatinya sehingga berjaya mengelak daripada menerima tawaran tersebut.

Reen Rahim Ditawar RM32,000 & Rumah Banglo utk Jadi Prempuan yg Disimpan

Dia juga berkata bahawa dirinya masih waras dalam membezakan baik buruk angkara dunia dan maruah keluarga juga perlu dijaga.

Bagaimanapun, Reen mengakui perkara berkenaan berlaku.

Ini mungkin disebabkan sering berpakaian sksi yang tidak seiring dengan watak lakonan dibawa.

“Saya adalah saya. Saya tidak pernah salahkan sesiapa dalam apa jua yang berlaku.

Saya hidup pun bukan kerana nak puaskan hati orang lain,” jelasnya.

Menurut laporan Harian Metro, Reen menjelaskan dia sudah lali dengan kecaman warganet mengenai imej sksinya itu.

“Saya sedia terima teguran dan kritikan daripada warganet kerana tidak boleh halang mereka untuk berbuat demikian.

“Sebagai artis, saya hanya menerima kritikan membina dan positif tapi yang buruk ketepikan saja.

“Doakanlah yang baik untuk saya. Biarlah orang nak cakap apa pun kerana itu hak individu.

“Apa yang penting, saya selesa dengan apa yang dipakai dan menjadi diri sendiri,” katanya.

Terdahulu, Reen reen menerima kecaman daripada pengikutnya di media sosial.

Ini apabila memuat naik tiga gambarnya berpakaian seksi ketika bercuti di pulau peranginan, baru-baru ini.

Namun, setelah menerima kecaman hebat daripada netizen, Reen mengambil pendekatan untuk menutup ruangan komen di laman Instagram miliknya.

Orang Menilai Dari Apa yg Kita Pakai

Sumber: Kosmo! Online (Sairul Zamri Misrani)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Semasa

“AlhamduIiIIah, Aku dah CERAl” Mengejutkan Punca Sebenar Anjou Berpisah Dgn Suami

Terdahulu, menerusi satu perkongsian di Instagram pelakon kontroversi Zarina Anjoulie mengakui hamil beberapa bulan.

Namun mengalami keguguran baru-baru ini.

Tetap tenang menerima ujian tersebut, menerusi entri itu Zarina turut berkongsikan mengenai bahaya dan kesan sampingan melakukan suntikan ‘filler’.

Kemudin memberitahu mengenai berita kegugurannya secara tidak sengaja.

“Beberapa bulan lepas Anju mengandung tapi gugur.

Bukan nak cerita kesian kat video ini cuma nak beritahu.

Tak ada rezeki kan tapi Anju cuba nak pregnant lagi,” katanya.

Berkongsikan pengalaman yang dilalui selepas menyuntik ‘filler’ di bahagian payvdaranya.

Zarina turut meminta mereka di luar sana tidak salah anggap kerana ia hanya untuk memberi kesedaran.

“Anju share apa yang anju lalui sekarang ni ye…Please don’t judge dan diharap anda semua terbuka dengan perkongian ini.

Tujuan Anju share bukan nntuk nak jatuhkan orang, tetapi untuk create awareness.

Anju sendiri tengah lalui benda ni, so Anju nak share with you guys,” katanya.

Zarina berkata ketika hamil beberapa bulan lalu, payudaranya membengkak dan sakit.

Perkara itu membuatkan dia terfikir akan kesan sampingan ‘filler’ jika hamil lagi.

Dan akan berjumpa dengan doktor pakar untuk mengeluarkan filler tersebut.

“Saya akan pergi bertemu Doktor Chiam untuk rawatan mengeluarkan ‘filler’ di bahagian dada.

Ini adalah plan sebelum saya hamil lagi nanti. Video ini dikongsi sebab sekurang-kurangnya korang tahu apa nak buat selepas ini.

“It was my choice untuk letak barang terlarang dalam badan aku.

Jangan salah anggap dengan video ini atau jangan salahkan tempat aku pergi buat ‘filler’ dulu ya,” katanya.

“AlhamduIiIIah, Aku dah CERAl”

Terbaru, kami menerima berita mengejutkan, baru sahaja mendirikan rumah tangga pada Julai tahun lalu, perkongsian terbaru pelakon Zarina Anjoulie.

Berita ini mengejutkan ramai apabila memaklumkan dia sudah pun bercerai.

Menerusi satu perkongsian di Instagram itu, Zarina memberitahu hari ini merupakan hari paling bahagia dalam hidupnya.

Ini apabila mendakwa dia dan suaminya, Eilyas Azhar sudah berpisah.

Hasil tinjauan mendapati, gambar terakhir Zarina bersama suami dikongsikan sekitar Disember tahun lalu.

Ini ketika makan tengahari bersama rakan-rakannya.

Bagaimanapun, setakat ini tiada penjelasan lanjut mengenai perkara itu oleh Zarina sendiri.

Malah, ruangan komen perkongsian itu juga ditutup.

Terdahulu, Zarina dan suaminya telah bernikah di Pejabat Agama Islam Negeri Sembilan pada Julai 2020 selepas empat tahun bergelar ibu tunggal .

Punca Sebenar Didedahkan Netizen?

Continue Reading

Semasa

Sweet Qismina ‘Sound’ Pihak Sekolah Kendalikan Proses Ambil Dan Hantar Buku Teks

Persekolahan sesi 2021 masih tidak dapat dijalankan secara biasa kerana majoriti murid perlu mengikuti pembelajaran secara dalam talian.

Ini kerana arahan Perintah Kawalan Pergerakan 2.0 dikenakan atas peningkatan jumlah kes C0V1D-l9 di Malaysia.

Oleh itu, untuk proses pengambilan dan penghantaran buku teks juga dijalankan dengan cara berbeza.

Mengulas perkara ini, pelakon Sweet Qismina telah memuat naik satu hantaran di Instagram miliknya pada 26 Januari 2021.

Sweet Qismina ‘Sound’ Pihak Sekolah Kendalikan Proses Ambil Dan Hantar Buku Teks

Perkongsian Sweet yang diambil daripada akaun Twitter beliau itu menegur proses pengambilan dan penghantaran buku teks yang dianggapnya kurang sesuai.

Ia setelah beliau mengalaminya sendiri bagi urusan itu untuk adik perempuannya.

Sweet Qismina ‘Sound’ Pihak Sekolah Kendalikan Proses Ambil Dan Hantar Buku TeksSweet Qismina ‘Sound’ Pihak Sekolah Kendalikan Proses Ambil Dan Hantar Buku TeksSweet Qismina ‘Sound’ Pihak Sekolah Kendalikan Proses Ambil Dan Hantar Buku TeksSweet Qismina ‘Sound’ Pihak Sekolah Kendalikan Proses Ambil Dan Hantar Buku TeksSweet Qismina ‘Sound’ Pihak Sekolah Kendalikan Proses Ambil Dan Hantar Buku Teks

Melalui perkongsian itu, Sweet menyentuh tentang usia ibu bapa atau penjaga yang menggalas tugas untuk proses tersebut.

Ada di antara mereka yang sudah berusia dan cuaca yang panas pula menambahkan keletihan.

Selain itu, buku teks yang berat dikira menjadi beban buat mereka.

Isu tiada bantuan untuk pergerakan juga membuatkan mereka sukar untuk ke tempat yang sepatutnya dengan saiz sekolah yang agak besar.

Sweet juga mengakhiri perkongsian itu dengan memberi cadangan untuk penambahbaikan.

Buat ibu bapa atau penjaga yang mengalaminya pasti lebih tahu bagaimana proses berkenaan dijalankan di sekolah.

Sumber : Sweet Qismina / hotfm

Continue Reading

Semasa

Jemaah Surau Buat Jamuan Didnda 1K, Rupanya ‘Dia’ ni Salah Seorang yg Disaman

Mengikut surat pekeliling yang dikeluarkan oleh Pengarah Jabatan Hal Ehwal Negeri Sembilan (JHEAINS) bertarikh 20 Januari.

Jamuan selepas aktiviti pengajian ilmu adalah tidak dibenarkan.

Ini memandangkan hampir semua negeri sedang menjalani tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Namun begitu, masih ada juga pihak surau dan segelintir individu yang melanggar arahan yang telah dikeluarkan itu.

Di Facebook, viral beberapa foto di mana sekumpulan individu dipercayai sedang menikmati jamuan selepas selesai solat Maghrib.

Jemaah Surau Buat Jamuan Didnda 1K, Rupanya 'Dia' ni Salah Seorang yg Disaman

Moga kita sama-sama mengambil iktibar. Saman akibat tidak mematuhi SOP di Surau Matahari Height Seremban, Maghrib malam semalam (25.01.2021).

Mana-mana orang yang mengingkari, melanggar, membantah atau mencela kewibawaan dan titah perintah.

Ia daripada Yang di-Pertuan Besar sebagai Ketua Agama Islam, arahan Majlis atau fatwa yang dikeluarkan oleh Jawatankuasa Fatwa.

Ini adalah melakukan satu kesalahan dan hendaklah apabila disabitkan dikenakan hukuman dnda tidak melebihi satu ribu ringgit.

Atau pnjara selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya.

Harap kita sama-sama bertanggungjawab menjaga SOP ya.

Menerusi Facebook Masjid Kariah Taman Bandar Senawang, beberapa orang jemaah Surau Matahari Height di Seremban.

Mereka telah dikenakan denda selepas dipercayai melanggar SOP yang telah ditetapkan oleh pihak berkuasa.

Mereka kelihatan melepak sambil menikmati air dan roti secara beramai-ramai.

Oleh sebab itu, kesemua mereka didnda sebanyak RM1000.

Jemaah Surau Buat Jamuan Didnda 1K, Rupanya 'Dia' ni Salah Seorang yg Disaman

Jemaah Surau Buat Jamuan Didnda 1K, Rupanya 'Dia' ni Salah Seorang yg Disaman

Jemaah Surau Buat Jamuan Didnda 1K, Rupanya 'Dia' ni Salah Seorang yg Disaman

Di ruangan komen, rata-rata netizen berharap semua individu mematuhi SOP tidak kira di mana jua mereka berada.

Antara yg dikenakan tindakkan saman itu termasuklah Pakcik ni.

Mereka juga berharap golongan pak cik- pak cik ini mengambil perkara tersebut sebagai pengajaran.

Sumber: Masjid Kariah Taman Bandar Senawang

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.