Connect with us

Pengacara dan penyanyi Dayah Bakar kini berada di Australia setelah lebih setahun berjauhan dengan suaminya.

Pertemuan semula mereka itu sememangnya dinantikan beliau yang sudah bergelar seorang ibu kepada bayi lelakinya.

Pada 4 Februari 2021, Dayah telah berkongsi satu video di Instagram milik beliau.

Beliau menulis pada ruangan caption:-

“Assalamualaikum semua .

Sharing with all of you a glimpse of Allah’s creation.

Dan hopefully buat korang rasa tenang dan a bit relax to start the day .

Bila Dayah sampai Weston Park, Dayah tak stop cakap

“ Ya Allah cantiknyaaa, masha Allah subhanallah”

Looks like a painting but it’s real ” 

Terima kasih sudi berkongsi

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen menzahirkan ucapan terima kasih.

Ini kerana sudi berkongsi jawapan yang bermain di kepala mereka selain memuji pemandangan yang indah di Australia.

Alhamdulillah, seronoknya

Rindu saat2 bebas

Kisah mengenai Dayah sering menjadi perbualan warganet yang menyifatkan dia begitu tabah.

Dan kuat menjalani kehidupan sebagai seorang isteri dan ibu tanpa pasangan.

Ini kerana suaminya itu merupakan pegawai tentera yang berkhidmat di luar negara.

Dayah berkongsi video keindahan taman yang dilawatinya di negara itu bersama dengan suami dan anak tercinta.

Memang cantik dan kelihatan sangat tenang!

Dalam pada itu, Dayah juga menjelaskan tentang persoalan yang sering diajukan kepadanya.

Berkenaan beliau di sana yang tidak memakai pelitup muka walaupun berada di tempat awam:-

“Anyway, Dayah dapat banyak sgt soalan tak perlu pakai mask ke dekat sini , tak ada covid ke ?

Let me answer once and for all ya. Dekat Canberra dah months tak ada case Covid .

Tidak perlu pakai mask , but they still practise SOP seperti social distancing , sanitize tangan selalu.

(walaupun 0 case , reminder is everywhere )

I hope this explains ! ”

Menurut Dayah, di Canberra sudah berbulan-bulan tiada kes baharu COV1D-19, wah bestnya!

Semoga negara kita pun akan bebas daripada v1rus ini suatu masa nanti.

 

Sumber: Instagram Dayah Bakar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Semasa

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu

Continue Reading

Semasa

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu

Continue Reading

Semasa

Dulu TuIar Dpt Emas RM76K, Kali Ni SUAMl Bagi Lagi Hadiah yg Lebih Mengejutkan Sempena Anniversary

Pada tahun 2019, Ellena Sazlin telah tular kerana mendapat hadiah berupa barang kemas daripada suami yang bernilai lebih RM76 ribu.

Hadiah tersebut diberi sebagai tanda penghargaan daripada suaminya.

Dan kali ini dia sekali lagi telah mendapat supr1se bernilai ribuan ringgit.

mengesahkan yang pihaknya telah pun mengenal pasti posme

Menerusi perkongsian di TikTok, Ellena Sazlin memuat naik klip video.

Ia di mana suaminya yang memakai maskot telah membuat suprise sempena anniversary perkahwinan mereka.

Wanita itu memberitahu bahawa suprise yang berupa jambangan bunga dan emas tersebut bernilai RM60 ribu.

Dalam pada itu, Ellena Sazlin memberitahu bahawa sudah lama menginginkan gelang emas donut tersebut.

Tetapi suami tidak membenarkannya beli.

Tidak disangka-sangka, suami telah menempah dan membeli gelang itu tanpa pengetahuannya.

Ini untuk diberikan sebagai hadiah sempena anniversary ke-10 mereka.

Rata-rata ntizen mengatakan Ellena Sazlin bertuah kerana memiliki suami seperti itu.

Mereka malah menjadikan suami kepada wanita ini sebagai contoh untuk lebih berjaya pada masa akan datang.

Bukan itu sahaja, mereka mend0akan agar j0doh kedua-dua suami isteri ini berkekalan selamanya.

Tonton Video KLIK SINI

Sumber: TikTok ellenasazlin93, Kisah Dunia

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.