Connect with us

Terdahulu, Pengarah dan pelakon Syamsul Yusof menegur sikap segelintir pengkritik filem yang terlalu agresif

Dan agak keterlaluan sewaktu memberikan pandangan mengenai sesuatu naskah.

Syamsul menerusi video pendek di ruangan IG TV di Instagram miliknya sebentar tadi memberitahu adakalanya pengkritik filem melampaui batas

Dan komen-komen yang diberikan juga seperti tidak menghormati pengkarya dalam industri perfileman.

“Kau tak suka sudahlah, relax lah chill lah.

Terus-terang kadang-kadang saya rasa kelakar dengan all this pengkritik, serius saya tak faham.

“Tak apa kalau kau tak suka filem aku, serius tak apa, saya tak rugi apa-apa.

Tapi masalahnya yang terlebih-lebih tu, yang kau nak menggelabah apahal?

Kenapa? Tak suka it’s fine. Just take it easy.

“To haters yang ada masalah dengan aku, nak bagitahu satu bendalah.

Perasaan paling best apa tau, bila aku berjaya buktikan yang korang salah.

Korang tahu, aku menang. Korang tak nak mengaku.

“Saya masih di sini dan lebih kuat, masih buat filem, masih buat muzik.

Saya tak kisah apa orang nak cakap fasal saya.

“Lagi satu, bukan kerja saya untuk puaskan hati korang.

Saya buat apa sahaja yang saya mahu, apa jenis filem yang saya mahu lakukan. Ini adalah saya.

Anda sedang ‘bermain’ dengan orang yang salah,” tegasnya.

Tegas Syamsul lagi, dia juga tidak gemar dengan sikap individu yang memperlekehkan kebolehan orang lain.

“Imbas kembali 10 tahun lalu, aku tak nak cakap siapa pelakon dok cakap dulu oh Syamsul bapak dia, bolehlah menang.

“Bukan nak berlagak tapi orang yang bersuara tu kau kat mana sekarang?

Kata kau bagus sangat dulu. Bukan nak berlagak tapi tu dia moral kehidupan yang korang kena faham.

“Dalam hidup ni jangan memperkecilkan orang. Aku paling pantang. Tolong jangan sesekali perkecilkan orang.

“Tak kisah sesiapa pun dia sebab the moment kau rasa kau rasa lebih bagus pada orang atau dengki

Jadi bila ada busuk hati dalam diri korang tak akan berjaya dalam hidup,” ujarnya.

Terdahulu, Syamsul juga pernah menerima kritikan daripada filem Munafik yang dihasilkannya sebelum ini.

Dalam perkembangan terbaharu, Syamsul memaklumkan dia kini dalam proses menulis skrip untuk filem Munafik 3.

Syamsul Yusof Tengah Serius, Tapi Zizan Masuk Komen Sampai Syamsul Terpaksa Reply Macam ni

” Gua buka kedai sup maa sekarang. Now pkp susah dapat job meh. Tapi…”

Itu antara komen pelawak Zizan Razak terhadap entri ditulis oleh pelakon dan pengarah muda Syamsul Yusof yang buat ramai berdekah.

Syamsul telah sebelum ini memuat naik satu posting menawarkan RM10 ribu kepada sesiapa yang dapat membawa individu berkenaan berjumpa dengan beliau.

” Abg perlu perkhidmatan GRAB CAR. Sape2 boleh fetch mamat ni bawa jumpa saya minum kopi tak?

Nak berkenalan. Mamat ni dia kat KL je so dekat.

” Walau dekat, grab car saya bayar 10k cash.

Apa2 sila email sy di pengarahkerdil@gmail.com atau DM saja kat iG ni. #semboyanCalling” tulis Syamsul beberapa hari lalu.

Dah settle dengan lelaki sebelum ni, kini Syamsul cari orang lain pula..

Sementara itu, Syamsul tampil dalam hantaran terbaru di Instagram beliau bertemu dengan lelaki terbabit dan perkara tersebut sudah diselesaikan.

Dalam perkongsian itu juga, Syamsul berkata dia kini sedang mencari individu lain untuk berjumpa sambil berkongsi gambar seorang lelaki.

” Budak smalam dah jumpa. Settle.Tq brader2 ayahanda2 bos2 yg tolong.

” Next.. Budak tak cukup umur atas ni ada sapa kenal?

Lu sudah mamp#skan bangsa aku bhai…siap cakap s#al lagi?

” Jadi sekarang aku rasa bukan aku je nak dok minum kopi ngan lu, satu Malaya punya Tok Anjang nak berkenalan dengan lu.. jadi untuk kes ni aku serahkan pada mereka.

” Budak baru nak up (BBNU) kat luar sana..tolonglah beradab sikit.

Aku pun tak beradab mana, tak baik pun nakal gak kadang-kadang.. tapi bahasa tu agak-agak la bhai..

” Ini sampai ko nak petik bangsa aku dah kenapa?

Aduhai. Tahniah lIIuminati habis jiwa anak muda kita skrg. SO SAD” tulis Syamsul

Respon Zizan curi buat Syamsul tergelak

Perkongsian Syamsul telah menarik perhatian warganet termasuk rakan artis yang memberi kata-kata sokong.

Tidak kurang yang memintanya bersabar.

Namun apa yang mencuri tumpuan adalah respon dari pelawak dan pelakon, Zizan Razak.

Zizan dilihat turut meninggalkan komen yang mencuit hati ramai.

Bukan sahaja di kalangan peminat, malah Syamsul sendiri tidak tahan dengan komen Zizan.

” Shark. Nak wa hantar menu? Kaki?? Tangan??? Lebam?? Nak apa dulu??? Paru paru?? Kelenjar?? Nanti cakap saja mau goreng rebus or toast.” gurau Zizan yang mencuri perhatian ramai.

Syamsul Yusof Tengah Serius, Tapi Zizan Masuk Komen Sampai Syamsul Terpaksa Reply Macam ni

Komen Zizan itu mendapat respon peminat yang nyata terhibur. Apa tidaknya ketika Syamsul tengah serius, Zizan sempat lagu membuat lawak.

Sementara itu Syamsul dilihat turut membalas komen Zizan itu.

” Kahkahkahhh pokemonn ko dilll gua cari FIGHTER MAA!! aduhai rindu KL GANGSTER kita weh..” balas Syamsul.

Sumber:IG Syamsul Yusof

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Pendedahan gajet terhadap anak-anak pada zaman sekarang membuatkan mereka semakin bijak mengendaIikan sendiri telefon b1mbit milik orang dewasa.

Tidak dinafikan cara itu boleh membuat anak-anak duduk diam serta terkawal.

Namun, sifat Ieka sesetengah ibu bapa boleh mendatangkan kebvrukan kepada kanak-kanak.

Jika kanak-kanak pada zaman dahulu hanya tahu bermain lego, baling selipar dan kejar-kejar.

Kanak-kanak zaman ini lebih advanced dengan YouTube, Facebook dan Instagram.

Tanpa menolak kelebihan yang ada, penggunaannya haruslah diselia dan dikawal khususnya dalam kalangan kanak-kanak.

Tanpa kawalan, ia boleh menyebabkan ketagihan dan merencatkan kemahiran sosial anak-anak.

Masa yang dihabiskan dengan gajet bererti tidak dimanfaatkan untuk meneroka dunia luar atau berinteraksi dengan manusia lain.

Yang sangat penting bagi perkembangan si manja.

Disebabkan itu, panduan daripada American Academy of Pediatrics menyarankan tiada gajet dibenarkan sebelum usia dua tahun.

Dan perlu dihadkan kepada kurang daripada dua jam sehari untuk kanak-kanak berusia 3 hingga 18 tahun.

Tetapi kesan pendedahan skrin kepada perkembangan anak anda bukanlah semata-mata kerana pendedahan secara langsung.

Malah boleh berlaku disebabkan anda sendiri yang sebenarnya terleka dengan skrin gajet anda.

Oleh yang demikian, perk0ngsian seorang ibu ini mungkin mampu menjadi peringatan bersama.

Anak lelaki tiba-tiba mvntah, anggota badan mula her0t ke sebelah kiri.

Tvlar di Facebook, sebuah perkongsian daripada seorang wanita bernama Nor Syafiqqah.

Ini mengenai saat get1r apabila anak lelakinya telah mendapat str0k kecil.

Secara tiba-tiba anggota badan budak lelaki tersebut mula her0t ke sebelah kiri selain tldak dapat bercakap selepas mvntah.

Panlk dengan kejadian berkenaan, kedua-dua suami isteri itu bergeg4s membawa anak mereka ke pusat pervbatan bagi menerima rwatan kecemas4n.

 

 

 

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Dapat str0k kecil sebab geIombang 0tak aktif sangat, Banyak tengok skrin tv atau telefon.

Hampir terduduk dan menyaIahkan diri sendiri apabila mendengar masaIah str0k tersebut.

Ini disebabkan oleh geIombang 0tak anaknya bergerak dengan terIampau aktif.

Semuanya terjadi kerana ‘si kecil’ itu terlalu ker4p melihat skrin ak1bat daripada penggunaan gajet yang tldak terkawaI.

Sepanjang dirwat juga, Wildan tldak dibenarkan untuk bermain dengan smartphone sama sekali.

Mengenang kembali kejadian tersebut, ia seperti satu t4mparan hebat buatnya dan dikongsi sebagai pengajaran buat ibu bapa lain.

 

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Memang benar bahawa tidak mungkin bahkan mustahil untuk ibu bapa sentiasa berinteraksi dengan anak mereka.

Bahkan tidak memberikan tumpuan kepada si kecil anda membantu mereka membina ketahanan diri yang sihat.

Dan kemampuan berdikari yang turut diperlukan untuk perkembangan mereka.

Tetapi tidak memberikan tumpuan -atau tumpuan yang selalu terganggu- secara berterusan adalah berbahaya.

Bahkan ibu bapa yang kerap menggunakan gajet didapati menunjukkan tanda seperti ketagihan.

Ibu bapa yang terleka dengan gajet didapati lebih cepat marah berbanding mereka yang memberi perhatian kepada anak mereka.

Ya, anda berhak untuk menyuruh anak anda bermain sendiri, atau menguruskan perkara lain selain memberi perhatian kepada mereka.

Tetapi ini tidak sama dengan mengabaikan mereka sedangkan anda ada secara fizikal di sebelah mereka.

Kebanyakan ibu bapa didapati menghabiskan masa sekitar 9 jam sehari dengan skrin telefon tanpa mereka sedari.

Jika anda risau dengan masa yang anak anda habiskan dengan gajet.

Mungkin ini masa yang sesuai untuk anda menilai penggunaan gajet oleh diri anda sendiri.

Sumber: Facebook Nor Syafiqqah, kd

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Continue Reading

Trending

Rupanya Guru tu Sempat Buat Sesuatu Sebelum Dakwa Dir0g0I Pendakwah Selebriti

PETALING JAYA – Nampaknya bilangan lap0ran polis mereka yang kononnya menjadi mngsa r0gol pendakwah selebriti yang dit4han sebelum ini semakin meningkat.

Dalam perkembangan terbaharu, kes c4bul dan rog0l membabitkan seorang pendakwah muda.

Seorang guru sekolah pula mendakwa dirinya menjadi mngsa r0gol susp3k yang kini dir3man untuk kes baharu si4satan r0gol oleh polis di Shah Alam.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, polis menerima laporan semalam sekitar jam 6.28 petang daripada wanita tempatan berusia 22 tahun.

“Mngsa adalah seorang guru sekolah di sebuah sekolah di kawasan Lembah Klang.

Dia mendakwa dirinya telah dir0gol oleh public figure (pendakwah muda) warga tempatan berusia 25 tahun.

Perdaya Mangsa Dengan Mudah

KETIKA orang ramai mempersoalkan kenapa dengan mudah gadis-gadis yang mendakwa menjadi angsa perbuatan terk-utuk Da’i Syed mengikutnya pulang ke rumah.

Selebriti rancangan agama itu dipercayai menggunakan medium media sosial untuk memperd4yakan mngsa.

Perkara itu didedahkan oleh Pengarah Jabatan S4satan J3nayah Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed yang mengatakan susp3k menggunakan modus operandi yang sama.

Iaitu berkenalan melalui Instagram, mengajak mngsa keluar makan sebelum memperd4ya mereka ke rumahnya untuk melakukan perbuatan terk-utuk itu.

“Susp3k mula berkenalan dengan mngsa melalui direct message (DM) dan semua mereka adalah pengikut di Instagram.

“Susp3k akan mengajak mngsa keluar makan atas pelbagai alasan termasuk atas kapasiti sebagai da’i, rakan Instagram dan perniagaan.

“Kemudian susp3k atas pelbagai alasan membuat helah dan memperd4ya serta memerangkap mngsa sebelum bawa balik ke rumah.

Ketika di rumah berlaku perkara tanpa kerelaan.

Huzir berkata demikian ketika sidang media di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman pada Selasa.

Rupanya Guru Sempat Buat Sesuatu Sebelum Dakwa Dir0g0I Pendakwah Selebriti

“Menurut laporan polis mngsa, insid3n itu menimpanya pada 22 Oktober lalu sekitar jam 9 malam.

Yang mana suspek public figure itu mengajak mngsa keluar bersamanya menyambut hari kelahirannya di sebuah restoran di Petaling Jaya.

“Selepas selesai makan malam, susp3k telah mengajak m4ngsa ke rumahnya di Damansara Perdana.

Pada mulanya m4ngsa enggan mengikut tetapi didakwa telah dipujuk r4yu dan dip4ksa oleh suspe3k.

Ini menyebabkan mngsa akur pergi ke rumah suspek,”

Kata Nik Ezanee dalam kenyataan terbaharu kes tersebut hari ini.

Tambah beliau, semasa di rumah susp3k, mngsa telah dir0gol dan pada keesokan harinya susp3k telah menghantar mngsa balik ke rumahnya.

Malah katanya, mngsa turut diu-gut susp3k untuk tidak menceritakan tentang kej4dian yang berlaku.

Keadaan ini telah menyebabkan m4ngsa mengalami tek4nan perasaan dan trau-ma.

Da’i Syed sambung t4han r3man lima hari.

Manakala satu kes lagi diklasifikasikan sebagai tiada tindakan lanjut susulan tiada unsur g4ngguan s3ksual.

“Kami percaya mungkin ada lagi laporan, kita bersedia untuk itu dan sudah menubuhkan pasukan khas untuk siasat kes yang melibatkan suspek.

“Kejadian yang dilaporkan adalah terkini…

Namun tak kira lama atau baru, sila tampil dan buat laporan polis, kita akan si4sat,” katanya.

Sementara itu di Mahkamah Tinggi Shah Alam, Da’i Syed atau Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail, 25

Dia dit4han semula pada pagi Selasa selepas tempoh r3man pertama berakhir pada 1 Disember.

Suspek dit4han r3man selama lima hari lagi sehingga 6 Disember bagi membantu si4satan.

Menurut peguam Ahmad Amzar Ahmad Azlan, suspek tetap dengan pendiriannya menafikan semua dakwa4an terhadapnya.

Dan sedia memberi kerjasama kepada pihak polis bagi memb-ersihkan namanya.

Continue Reading

Trending

Bangga Nikah Dengan Bini Muka Cantikkk Tapi Mlm Tu Lelaki Ni Tiba Tiba Dgarr Bunyiii Ni Dari Bini Sendiri. Terkedu Akhirnya Kantoi Sikap Sebenaaar Bini Yang Selama Ni Dia Rahsiakan

GAMBAR SEKADAR HIASAN.

Bila baca tajuk story aku ni, korang jangan lah jump to the conclusion terus ok.

Sebelum kau orang nak komen negatif ke positif ke, meh dengar aku citer dulu. Macam ni.

Aku ni kahwin dengan seorang perempuan yang sangat cantik. Lawa sangat bini aku. Sebagai suami, mesti la aku bangga ada bini lawa.

Lawa dia bukan lawa biasa, tapi lawa dia persis Korea beb ! Before nikah, bini aku ni ramai sangat la peminatnya.

Tapi dalam ramai-ramai lelaki, aku yang tak hensem ni jugak yang dia terima.

Mungkin di mata dia, aku ni memang hensem? Mungkin.

Waktu kami dating, aku nampak bini aku ni perfect 100%. Aku rasa bahagia gila masa bercintan cintun dengan dia dulu.

Aku rasa akulah lelaki paling bertuah sebab dapat bini lawa.

Kawan-kawan aku pun semua jeles sebab aku yang takde rupa ni dapat tackle perempuan lawa.

Kau rasa? Hohoo bahagia sangat la aku waktu tu. Dah la bini lawa, dia pun sopan santun je.

Memang ada ciri-ciri wanita melayu terakhir la. Tapi selepas kahwin, lain yang aku nampak.

Lepas je kawin, baru kantoi tabiat isteri aku yang kuat kentut. Setiap malam waktu tengah tidur, boleh pulak isteri aku kentut.

Dah la kuat kentutnya, busuk pula tu! Aku yang tengah lena tidur pun terjaga.

Aku punya la tahan hidung sebab tak tahan bau busuk tu. Pernah juga aku keluar bilik tidur kat luar sebab kentut bini aku tu semerbak 1 bilik.

Tapi sejak bini aku pelik kenapa aku tidur luar, aku tak sampai hati la nak lukakan hati dia.

So setiap malam benda sama berulang. Memang aku kena hadap lah bau kentut dia tiap malam.

Aku tak pasti la dia ada penyakit apa, tapi memang tiap malam waktu dia tengah tidur nyenyak , dia akan kentut.

Kentut tu pulak kuat dan bau busuk ! Aku pernah nak cuba tanya bini aku, tapi takut dia kecik hati pulak.

Masalahnya sekarang, bini aku ni langsung tak tahu menahu yang dia tu jenis kuat kentut masa tidur.

Yelah, dia tengah tidur, mana lah dia sedar yang dia kuat kentut.

Okey itu baru tang kentut. Ni belum masuk tang sendawa lagi..

Sebelum kahwin, aku tak pernah pulak perasan dia ni sendawa ke apa. Sebab kami pun jarang dating kat kedai makan.

Tapi lepas kahwin ni, baru aku tahu bini aku ni jugak kuat sendawa. Satu hari tu, aku dan bini aku gi makan kat kafe. kafe tu ramai la orang.

Waktu kami tengah makan tu, tiba-tiba bini aku boleh pulak sendawa kuat sangat.

Dah la sendawa dia macam jantan! Orang lain semua tengok kami masa tu. Uishh malu sangat aku masa tu.

Tak sangka bini aku yang lawa dan disukai ramai orang tu rupanya kuat kentut dan kuat sendawa.

Tujuan aku citer ni, aku bukan nak aibkan bini aku. Sebab kau orang yang baca ni bukan kenal pun sape aku, apatah lagi bini aku.

Cuma, aku nak cakap kat sini bahawa rupa paras tu tak ke mana pun. Jangan pandang rupa je untuk kau pilih pasangan kau.

Macam aku, aku memang tengok rupa masa nak pilih calon bini dulu. Tapi mujur jugak, aku tengok juga akhlak dia dan agama dia.

Rupa paras ni tak ke mana pun. Lepas kahwin baru aku sedar benda ni.

Kadang-kadang, kita expect pasangan kita yang lawa dan cantik tu perfect. Masa dating tak nampak lagi cela dia. Lepas kahwin baru nampak.

Masa tu kita tak boleh nak menyesal dah. Tak boleh berpatah balik dah. Sebab dah kahwin, so lebih kurang dia, kau kena terima.

Macam aku la sekarang. Walaupun bini aku tu kuat kentut dan kuat sendawa, aku terima jela seadanya.

Sebab dia pun tak buat perangai buruk-buruk ke apa. Dia bini yang baik je untuk aku, lemah lembut, solat tak tinggal.

Dia hormat aku, jaga makan pakai aku. Cuma tang kentut sendawa tu, memang tak boleh nak elak ssbab benda tu tak boleh control.

So untuk kau orang yang belum kahwin, jangan lah tengok rupa je. Jujur aku cakap, rupa ni kau nak yang lawa dan cantik untuk apa?

Kepuasan tu kau akan dapat sekejap je. Pilih la yang sedap mata memandang, cukup la.

Yang penting dia baik, bagus, pandai jaga kau dan ada agama. Kalau kau dapat bini yang independent, aku rasa kau memang bertuah sangat !

Bini aku ni manja sikit, sikit-sikit merengek. kadang-kadang aku rimas sebab sikit-sikit nak mengharapkan aku,

Dia jenis tak boleh berdikari dan buat sendiri tapi itulah aku cakap. Dia dah jadi bini aku pun.

Baik buruk dia, aku cuba belajar untuk terima.

Kahwin ni bukan semuanya manis-manis belaka. Kau ingat kahwin in real life sama macam drama tv3 petang-petang tu?

Choii ! Kahwin ni bahasa mudahnya perkongsian hidup dengan pasangan, di mana kita kena terima semua baik buruk dia, terlebih terkurang dia,

Perangai dia, habit dia, dan macam-macam lagilah.

Tapi janganlah disebabkan benda-benda kecil yang kau tak expect before kahwin tu, kau nak bercerai ngan bini pulak. tu namanya bodoh.

So, main point dia kat sini, pilihlah bini kerana agama dan akhlaknya, bukan sebab rupa je.

kalau ada rupa, kira bonus la kan. Tapi bonus takat mana la sangat. Nanti dah tua berkedut juga. haaha.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.