Connect with us

Gambar sekadar hiasan.

Assalamualaikum semua.Maaf kalau ada kekurangan dari segi penyampaian.

Semoga kalian dapat faham dengan cerita yang saya cuba sampaikan ni.

Tujuan saya bercerita ni adalah untuk minta doa kalian supaya saya dan suami sembuh dari sihir

yang dikenakan ke atas kami dan juga untuk memberi info kepada pasangan yang mungkin punya masalah macam kami tapi tak sedar.

Kalau ada nombor perawat atau cadangan, mohon tulis di ruangan komen ya.

Terima kasih. Saya sekarang dah berkahwin lebih kurang dekat 3 tahun dah dengan suami.

Dan kami sudah dalam proses rawatan sejak awal tahun ni. Macam mana saya boleh sedar saya kena sihir?

Actually saya tak sedar pun. Saya hanya berfikiran positif dan fikir yang ini adalah penyakit klinikal sahaja. Penyakit ni bermula lepas saya kahwin.

Benda pertama yang berlsaya adalah, kami tidak boleh berset*buh. Seakan ada benda block pada f*raj dan rasa sakit yang teramat sangat bila pntration cuba berlaku.

Saya rasa dalam 3 4 bulan gitu kot, langsung tak boleh tembus.

Saya ingat mungkin sebab faktor selaput dara tebal, sebab kan setiap wanita berbeza.

Jadi, kami biarkan saja untuk natural proses takes its own time.

Lama lepas tu baru boleh tembus dengan izin Allah. Tapi apa yang berlaku adalah, setiap kali lepas berstubuh,

saya akan dapat kencing tak lawas yang sangat kronik. Kencing tak lawas ni first time saya kena, 2 minggu baru lega.

Kencing tak lawas yang sangat sakit, setiap seminit dua saya akan terkencing tapi 2 3 titik je.

Sampai kena pakai pad 6 8 keping sehari. Nak buat macam mana,

saya kena lepas jugak kencing ni on the spot, tak boleh tahan untuk ke toilet sebab kalau saya tahan, sakit tu ngilu ibarat lubang kencing kita ni di cucuk2 dengan lidi panas.

Selagi tak lepas, selagi tu rasa sakit dicucuk2. Bila lepas pulak, akan rasa sakit ibarat kemalvan kita dihiris2 dengan pisau kemudian kena tenyeh dengan cili. Tersangatlah pedih Allah sahaja yang tahu.

Sampai mengerang saya setiap kali nak buang air kencing yang 2 3 titik tu. Kaki sejuk jangan cakap la. Macam rendam dalam ketul ais.

Memang badan menggeletar bila kena kencing tak lawas ni. Memang rasa nak demam.

Kena selimut sampai kepala. So, pendek cerita, saya pegi klinik, Dr bagi ubat biasa je antibiotic.

Dia kata apa yang saya alami ni adalah honeymoon sindrom. Perkara biasa untuk orang perempuan yang baru kawen.

Sebab badan kita tak biasa lagi dengan anggota lelaki katanya. Dia suruh praktis cara basuh kemalvan yang betul dan hygiene praktis before & after set*buh dengan husband.

Tapi bila dah kerap sangat jadi & saya asyik patah balik pegi kat dia lepas semua nasihat dia saya dah amalkan, last2 dia refer saya kepada Dr pakar. Sebab dia kata benda ni tak normal.

Saya pun pegi la check, buat semua klinikal test, tapi resultnya hanyalah jangkitan kuman sahaja.

Every other things are fine. Result yang sama, ubat yang sama tapi yang lebih kuat dan lebih kuat lagi.

Berapa pakar dah saya lompat. Pakar sakit puan la, pakar saraf la, pakar buah pinggang la.

Siap lompat hospital lagi. I’m Last sekali, Dr tu sendiri suruh saya try alternative lain. Minum pati cranberry etc. & tak payah makan ubat dah.

Saya rasa mungkin dia concern long term effect kot. Saya amalkan yang Dr tu suruh. Tapi lama2 takda effect.

Last2 saya tahan je sakit tu kencing tak lawas tu guna kekuatan diri sndiri.

Mengerang sakit sampai la kencing tak lawas tu hilang sndiri. Seminggu ke 2 minggu ke.

Tahan je. Sampai tahap gila2, sebulan pun masih tak hilang. Penyakit tu smpai saya dah kebal dah dengan rasa sakit dia. On off.

Kejap ada kejap takde, kejap rasa kejap tak. Doa & tawakal je time tu sebab nak solat pun susah, nak baca Quran, nak buat ibadat sebab badan kita sentiasa dalam keadaan naj1s.

Pakai pad kencing selalu. Dan saya perasan kencing tak lawas ni akan berlsaya paling teruk bila nak dekat asar smpai la tengah malam sebelum tidur. Tu lah kemuncak dia.

Tapi lama2 timing dia tu berubah sampai la tahap paling teruk sekali dari celik mata, sampai la tidur balik.

Saya sampaikan takut nak set*buh dengan suami saya sebab kesannya saya akan sakit sampai 2 minggu.

Dah la masa set*buh tu pun cuma rasa sakit je, lepas tu tambah pulak sakit 2 minggu lepas tu.

Mesti korang tertanya kenapa la saya tak pergi berubat kampung.

Ada, saya ada pergi dekat sorang ustazah ni untuk dapatkan rawatan ruqyah tapi dia cakap saya takde gangguan. Suami saya je ada gangguan sikit.

Mungkin terkena masa pergi mana2. Benda tu menyinggah dia kata. So, lepas tu saya tak pergi dah la.

Buat rawatan macam biasa je yang mandi daun bidara tu.

Tapi lepas tu masih jadi jugak. Disebabkan duk ingat penyakit klinikal & saya takde gangguan, kami pun pergi la ke haemopati pulak.

Haaa kat situ la first time bila Dr tu check, dia dapat rasa yang saya ada gangguan tapi dia tak mampu nak rawat.

Jadi Dr haemopati tu suruh saya saya dapatkan rawatan islam.

Tapi kami tak pergi sebab sibuk dengan keja & parents in law pulak tak percaya yang kami ada gangguan.

Diaorang duk suruh pergi dapatkan rawatan klinikal sahaja. Jadinya terbatas di situ.

Tapi memang pun, selalu kalau kita ada gangguan ni memang benda tu akan buat macam2 bagi usaha kita nak dapatkan rawatan islam tu tak jadi.

Sebagai contoh tetiba sihat la. Dia skip kejap beberapa kali dari jadi kencing tak lawas lepas set*buh tu. So, saya pun ingat saya sihat dah la.

Rupanya tak, jin setan tu acah2 sikit di situ. Tapi lama2 saya dan suami asyik bergaduh.

Bergaduh takde punca. Kitaorang kerja sendiri, ada kedai. Setiap kali keluar je dari pintu rumah nak pegi kerja kitaorang akan bergaduh.

Takde punca. Dua dua akan moody dan bertekak sepanjang hari. Kitaorang sedar benda tu, dan akan asyik minta maaf lepas tu.

Tapi kalau kat rumah tak bergaduh pun. Bila buka slot Pesona d’Zahra Ustaz Amin kat IKIM, mesti kitaorang akan cakap, haa tengok tu kita kena pergi check ni. Asyik gaduhhh je tak bersebab.

Kena pergi pusat syifa ni. Tapi tak pergi2 pun. Entah lah. Asyik terhalang je niat tu. Macam2 hal.

Sampai la satu hari, mak mertua saya tolong pergi kat sorang ustaz ni minta buat air penawar dengan daun herba untuk hilangkan kencing tak lawas aku.

Saya minum tapi tak jadi apa jugak. Last sekali mak mertua bawak saya sekali.

Kat situ la pertama kalinya saya dapat tahu yang saya terkena sihir kunci. Dan fast forward cerita, dah beberapa perawat saya pergi.

Ada yang cakap saya ada gangguan, ada yang cakap saya takde apa2 gangguan. Mungkin terhijab kot.

Sebab kawan saya yang biasa kena sihir memang ada cerita dia dulu pun ada perawat yang terhijab tak nampak gangguan dalam diri dia.

Tapi untuk perawat yang cakap saya ada gangguan tu, semuanya cakap saya kena sihir kunci.

Bagi yang nak tahu secara general simptom sihir kunci ni korang boleh la Google.

Tapi beware sebab korang akan rasa seram & tak selesa bila baca tu. Lagi2 yang tunjuk sekali gambar barang perantaraan sihir tu.

Ok sambung balik. Sampai la saya pergi kat sorang perawat ni, setelah diruqyah, dia bagi tahu saya sihir kunci yang dikenakan ke atas saya ni sangat lah berat.

Penyihir saya gunakan kaedah patung macam patung voodoo tu. Guna bomoh siam. Kat patung tu, rahim saya kena kunci ibarat kunci mangga supaya tak mengandung.

Far*j saya kena tusuk buluh sebab tu macam kena block tak boleh buat penetration.

Paha saya pun kena kunci ikat supaya tak boleh renggang untuk bersama.

Leher saya kena jerut dengan tali tangsi kemudian dijahit ke atas kepala sepanjang muka saya dan ada mata kail cakuk kat muka kiri & kanan.

Oh lupa nak cerita setahun sebelum saya jumpa perawat ni, dalam tempoh saya kencing tak lawas tu, satu pagi tu saya bangun dalam keadaan saya rasa tercekik. Macam terlekat biji buah.

Telan je benda tu gerak tapi tak turun. Cuba muntah pun tak keluar. Bila pegang kat tengkuk, boleh rasa kita tengah grip benda tu.

Risau jugak takut kanser ke apa. Pergi check kat pakar sampai masuk kamera segala. Keputusan dia takde apa. Dr tak dapat detect.

Dia kata mungkin muscle contraction sebab stress. Setahun benda tu tak hilang dari anak tekak aku. Berlenja2 air liur sebab rasa terlekat kan?

Mulut kita automatik berair nak bagi boleh telan benda terlekat tu. Oh ya, benda tercekik ni rasa lagi kuat bila kita baca Quran.

Makin menjadi2 pulak rasa terlekat tu. Dan jerut2 leher jahit2 mata kail ni tujuan dia adalah supaya saya tak boleh makan, muka bau busuk & nampak hodoh di mata suami.

Dan memang suami saya cakap dia ada bau sebelum ni cuma dia tak bagi tahu saya sebab takut saya terasa. Dada (payudara) saya pulak ditikam sebelah dengan pisau.

Perawat tu kata kalau biar lama boleh jadi k*nser payudara. Sebab tu saya rasa sakit berdenyut kat dada sebelum tu.

Suami saya pulak disihir supaya ada masalah dgn keluarga aku. Supaya diorang tak ngam.

Tapi Alhamdulillah, Allah gerakkan jugak hati saya untuk bertemu dengan perawat tu.

Memang takes time lama untuk sembuh dia kata sebab badan kena teruk. Hakikinya di luar memang tak nampak.

Tapi batinnya dia kata badan saya teruk dah. Cuma subhanallah Allah maha kuasa maha penyayang, Dia lindungi aku.

Sekarang ni dah hampir 10 bulan sejak saya buat rawatan dengan dia. Hampir hilang dah smua rasa sakit tu.

Tekak pun tak rasa tercekik dah, dada pun tak sakit dah. Cuma kencing tak lawas ni je yang kadang2 jadi. Doakan saya kalian.

Semoga sembuh sepenuhnya yang tiada sakit dah selepas tu. Perawat tu cakap saya kena sihir ni sangat sangat lah teruk. Boleh m*ti.

Dan kesannya memang melemahkan sistem peranakan aku. Kalau terlambat boleh mandul.

Tapi Allah selamatkan aku. Sihir yang dihantar tu tak diizinkan menjadi sepenuhnya. Sikit2 sahaja yang jadi ni. Ya, sikit2 je yang jadi ni kalian, yang saya rasa ni.

Kalau Allah izinkan sihir tu jadi sepenuhnya tah la jadi apa dah dengan saya sekarang ni.

Tah hidup lagi ke tak tak tau lah. Oh ya, first simptom kalau la korang tak kawen lagi,

kalau korang tetiba asyik teringat dekat seseorang ni sampaikan nangis2 sedih2 sampai nak kena tengok bumbung rumah dia or stalk socmed dia, or sampai tak nak kawen dengan tunang korang, please, benda ni tak normal.

Tolong pergi check dengan perawat perubatan islam. Takut2 korang dah terkena time tu, macam aku.

Dan simptom2 lainnya benda biasa la mcm badan berangin sangat especially lepas asar.

Sakit kepala. Sakit urat belikat kat area tengah belakang dengan antara tulang kepak. Gelisah tak senang duduk.

Badan lebam2. Mimpi ular. Saya tak mimpi ular sebelum kawen. Tapi saya saya mimpi ular lepas kawen.

Banyak kali gila. Tahun pertama kawen, berkali2 saya mimpi ular. Memang banyak kali lah.

Ular hitam la, coklat la, emas la, krim la. Sekali dengan tokong siam saya mimpi. Banjir besar toksah kata la.

Mimpi macam tsunami macam cerita omputih yang nak kiamat tu.

Puncak bukit je timbul. Tu pun last sekali dengan puncak2 tu tenggelam.

Berpeluh2 saya kalau terjaga dari mimpi gitu. Saya sangat sangat sangat sangat sangat sangatttt perlukan doa kalian.

Ustaz Amin cakap bila yang Haq & yang Batil usahanya sama kuat, sama banyak,

Allah akan menangkan usaha yang Haq ni. Jadi sebab tu saya menulis di sini,

andai kata ada usaha saya lopak2 kat mana2, tak cukup, saya harap doa kalian dapat tampung balik lopak2 tu dan jadikan usaha yang Haq ni lebih banyak & kuat dari usaha Batil pihak sana.

Mohon doakan supaya penyihir saya tu bertaubat & tak ulang buat perkara syirik ni lagi.

Saya maafkan dia. Moga dapat hidayah & taufik untuk keluar dari lembah ni. Masih tak terlambat.

Semoga sesiapa yang baca kisah saya ni, dia boleh take note akan perubahan dalam diri dia & pasangan.

Baik dari segi fizikal mahupun emosi. Benda ni lagi bagus kalau dapat detect dari peringkat awal. Maknanya tak melarat teruk smpai sebati dengan tubuh.

Semoga kalian yang senasib rasa macam yang saya rasa, sembuh dengan sembuhan yang sebenar2nya yang tiada lagi sakit selepas itu dengan izin Allah. Aamin ya rabb.

Korang yang mana ada info tentang mana2 perawat tu boleh komen ya.

Semoga dapat bantu orang lain yang ada masalah yang sama. Dan percaya lah, memang ramai.

Sihir kunci ni termasuk dalam kategori sihir pemisah. Untuk korang yang dah sihat atau pun pengalaman dari siapa2 yang korang kenal, boleh share jugak petua untuk kuatkan semula sistem peranakan.

Saya & suami sekarang tengah usahakan untuk dapat zuriat. Doakan kami. Kalau ada nak recommend bidan urut mana2 boleh tinggalkan di komen ya.

Disini saya kongsi kan amalan yang boleh korang amalkan untuk rawat diri sendiri & juga sebagai pendinding. Semoga bermanfaat untuk kalian.

1. Baca doa Kahbul bahr selalu untuk jagaan daripada jin.

A’uzubiwajhilla hil ‘azhim. Allazi lai sasyai un a’zhomaminh. Wabikalimatillah hittammat.

Allati layujawizuhun nabaruwwala fajir. Wabi asma illa hilhusna kulliha. Ma ‘alimtuminha wa ma lam’alam.

Minnsyarrima kholaqo wazaro awabarok.

2. Baca aurad tahsin lepas subuh @ lepas mahgrib.

3. Baca ratib al attas lepas subuh @ lepas mahgrib.

4. Baca hizb bahr lepas asar.

5. Setiap pagi dan malam baca ayat kursi 1x, al ikhlas 3x, al falaq 3x, an nas 3x.

Selepas subuh lepas terbit matahari dalam tempoh 3 jam selepas itu & selepas terbenam matahari dalam tempoh 3 jam selepas itu.

Dan juga selepas setiap solat fardu, sebelum bacaan doa.

Akan ada jagaan yang kuat pada diri dan gangguan sihir atau niat jahat itu akan terputus & terbatal.

6. Baca ayat kursi 1x pada setiap 4 penjuru rumah selama 40 hari. Niat untuk jagaan rumah daripada gangguan jin & sihir.

7. Daun bidara 7 helai, yang elok muda takde lubang2, tumbuk dengan lesung batu sampai hancur, baca ayat kursi 1x, al falaq 3x, an nas 3x. Minum 3x teguk kemudian baki air buat mandi.

8. Baca Surah yunus ayat 81, 25x.

9. Baca pada air minum al fatihah 7x, ayat kursi 7x, al ikhlas 11x, al falaq 11x, an nas 11x.

10. Banyak kan baca ayat kursi.

11. Baca 2 ayat akhir surah baqarah 3 hari berturut2.

12. Baca bismillah bila tutup pintu rumah. Setan tak boleh masuk.

– Hamba Allah (Bukan nama sebenar)

Sumber : iium confession

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Pendedahan gajet terhadap anak-anak pada zaman sekarang membuatkan mereka semakin bijak mengendaIikan sendiri telefon b1mbit milik orang dewasa.

Tidak dinafikan cara itu boleh membuat anak-anak duduk diam serta terkawal.

Namun, sifat Ieka sesetengah ibu bapa boleh mendatangkan kebvrukan kepada kanak-kanak.

Jika kanak-kanak pada zaman dahulu hanya tahu bermain lego, baling selipar dan kejar-kejar.

Kanak-kanak zaman ini lebih advanced dengan YouTube, Facebook dan Instagram.

Tanpa menolak kelebihan yang ada, penggunaannya haruslah diselia dan dikawal khususnya dalam kalangan kanak-kanak.

Tanpa kawalan, ia boleh menyebabkan ketagihan dan merencatkan kemahiran sosial anak-anak.

Masa yang dihabiskan dengan gajet bererti tidak dimanfaatkan untuk meneroka dunia luar atau berinteraksi dengan manusia lain.

Yang sangat penting bagi perkembangan si manja.

Disebabkan itu, panduan daripada American Academy of Pediatrics menyarankan tiada gajet dibenarkan sebelum usia dua tahun.

Dan perlu dihadkan kepada kurang daripada dua jam sehari untuk kanak-kanak berusia 3 hingga 18 tahun.

Tetapi kesan pendedahan skrin kepada perkembangan anak anda bukanlah semata-mata kerana pendedahan secara langsung.

Malah boleh berlaku disebabkan anda sendiri yang sebenarnya terleka dengan skrin gajet anda.

Oleh yang demikian, perk0ngsian seorang ibu ini mungkin mampu menjadi peringatan bersama.

Anak lelaki tiba-tiba mvntah, anggota badan mula her0t ke sebelah kiri.

Tvlar di Facebook, sebuah perkongsian daripada seorang wanita bernama Nor Syafiqqah.

Ini mengenai saat get1r apabila anak lelakinya telah mendapat str0k kecil.

Secara tiba-tiba anggota badan budak lelaki tersebut mula her0t ke sebelah kiri selain tldak dapat bercakap selepas mvntah.

Panlk dengan kejadian berkenaan, kedua-dua suami isteri itu bergeg4s membawa anak mereka ke pusat pervbatan bagi menerima rwatan kecemas4n.

 

 

 

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Dapat str0k kecil sebab geIombang 0tak aktif sangat, Banyak tengok skrin tv atau telefon.

Hampir terduduk dan menyaIahkan diri sendiri apabila mendengar masaIah str0k tersebut.

Ini disebabkan oleh geIombang 0tak anaknya bergerak dengan terIampau aktif.

Semuanya terjadi kerana ‘si kecil’ itu terlalu ker4p melihat skrin ak1bat daripada penggunaan gajet yang tldak terkawaI.

Sepanjang dirwat juga, Wildan tldak dibenarkan untuk bermain dengan smartphone sama sekali.

Mengenang kembali kejadian tersebut, ia seperti satu t4mparan hebat buatnya dan dikongsi sebagai pengajaran buat ibu bapa lain.

 

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Memang benar bahawa tidak mungkin bahkan mustahil untuk ibu bapa sentiasa berinteraksi dengan anak mereka.

Bahkan tidak memberikan tumpuan kepada si kecil anda membantu mereka membina ketahanan diri yang sihat.

Dan kemampuan berdikari yang turut diperlukan untuk perkembangan mereka.

Tetapi tidak memberikan tumpuan -atau tumpuan yang selalu terganggu- secara berterusan adalah berbahaya.

Bahkan ibu bapa yang kerap menggunakan gajet didapati menunjukkan tanda seperti ketagihan.

Ibu bapa yang terleka dengan gajet didapati lebih cepat marah berbanding mereka yang memberi perhatian kepada anak mereka.

Ya, anda berhak untuk menyuruh anak anda bermain sendiri, atau menguruskan perkara lain selain memberi perhatian kepada mereka.

Tetapi ini tidak sama dengan mengabaikan mereka sedangkan anda ada secara fizikal di sebelah mereka.

Kebanyakan ibu bapa didapati menghabiskan masa sekitar 9 jam sehari dengan skrin telefon tanpa mereka sedari.

Jika anda risau dengan masa yang anak anda habiskan dengan gajet.

Mungkin ini masa yang sesuai untuk anda menilai penggunaan gajet oleh diri anda sendiri.

Sumber: Facebook Nor Syafiqqah, kd

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Continue Reading

Trending

Rupanya Guru tu Sempat Buat Sesuatu Sebelum Dakwa Dir0g0I Pendakwah Selebriti

PETALING JAYA – Nampaknya bilangan lap0ran polis mereka yang kononnya menjadi mngsa r0gol pendakwah selebriti yang dit4han sebelum ini semakin meningkat.

Dalam perkembangan terbaharu, kes c4bul dan rog0l membabitkan seorang pendakwah muda.

Seorang guru sekolah pula mendakwa dirinya menjadi mngsa r0gol susp3k yang kini dir3man untuk kes baharu si4satan r0gol oleh polis di Shah Alam.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, polis menerima laporan semalam sekitar jam 6.28 petang daripada wanita tempatan berusia 22 tahun.

“Mngsa adalah seorang guru sekolah di sebuah sekolah di kawasan Lembah Klang.

Dia mendakwa dirinya telah dir0gol oleh public figure (pendakwah muda) warga tempatan berusia 25 tahun.

Perdaya Mangsa Dengan Mudah

KETIKA orang ramai mempersoalkan kenapa dengan mudah gadis-gadis yang mendakwa menjadi angsa perbuatan terk-utuk Da’i Syed mengikutnya pulang ke rumah.

Selebriti rancangan agama itu dipercayai menggunakan medium media sosial untuk memperd4yakan mngsa.

Perkara itu didedahkan oleh Pengarah Jabatan S4satan J3nayah Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed yang mengatakan susp3k menggunakan modus operandi yang sama.

Iaitu berkenalan melalui Instagram, mengajak mngsa keluar makan sebelum memperd4ya mereka ke rumahnya untuk melakukan perbuatan terk-utuk itu.

“Susp3k mula berkenalan dengan mngsa melalui direct message (DM) dan semua mereka adalah pengikut di Instagram.

“Susp3k akan mengajak mngsa keluar makan atas pelbagai alasan termasuk atas kapasiti sebagai da’i, rakan Instagram dan perniagaan.

“Kemudian susp3k atas pelbagai alasan membuat helah dan memperd4ya serta memerangkap mngsa sebelum bawa balik ke rumah.

Ketika di rumah berlaku perkara tanpa kerelaan.

Huzir berkata demikian ketika sidang media di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman pada Selasa.

Rupanya Guru Sempat Buat Sesuatu Sebelum Dakwa Dir0g0I Pendakwah Selebriti

“Menurut laporan polis mngsa, insid3n itu menimpanya pada 22 Oktober lalu sekitar jam 9 malam.

Yang mana suspek public figure itu mengajak mngsa keluar bersamanya menyambut hari kelahirannya di sebuah restoran di Petaling Jaya.

“Selepas selesai makan malam, susp3k telah mengajak m4ngsa ke rumahnya di Damansara Perdana.

Pada mulanya m4ngsa enggan mengikut tetapi didakwa telah dipujuk r4yu dan dip4ksa oleh suspe3k.

Ini menyebabkan mngsa akur pergi ke rumah suspek,”

Kata Nik Ezanee dalam kenyataan terbaharu kes tersebut hari ini.

Tambah beliau, semasa di rumah susp3k, mngsa telah dir0gol dan pada keesokan harinya susp3k telah menghantar mngsa balik ke rumahnya.

Malah katanya, mngsa turut diu-gut susp3k untuk tidak menceritakan tentang kej4dian yang berlaku.

Keadaan ini telah menyebabkan m4ngsa mengalami tek4nan perasaan dan trau-ma.

Da’i Syed sambung t4han r3man lima hari.

Manakala satu kes lagi diklasifikasikan sebagai tiada tindakan lanjut susulan tiada unsur g4ngguan s3ksual.

“Kami percaya mungkin ada lagi laporan, kita bersedia untuk itu dan sudah menubuhkan pasukan khas untuk siasat kes yang melibatkan suspek.

“Kejadian yang dilaporkan adalah terkini…

Namun tak kira lama atau baru, sila tampil dan buat laporan polis, kita akan si4sat,” katanya.

Sementara itu di Mahkamah Tinggi Shah Alam, Da’i Syed atau Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail, 25

Dia dit4han semula pada pagi Selasa selepas tempoh r3man pertama berakhir pada 1 Disember.

Suspek dit4han r3man selama lima hari lagi sehingga 6 Disember bagi membantu si4satan.

Menurut peguam Ahmad Amzar Ahmad Azlan, suspek tetap dengan pendiriannya menafikan semua dakwa4an terhadapnya.

Dan sedia memberi kerjasama kepada pihak polis bagi memb-ersihkan namanya.

Continue Reading

Trending

Bangga Nikah Dengan Bini Muka Cantikkk Tapi Mlm Tu Lelaki Ni Tiba Tiba Dgarr Bunyiii Ni Dari Bini Sendiri. Terkedu Akhirnya Kantoi Sikap Sebenaaar Bini Yang Selama Ni Dia Rahsiakan

GAMBAR SEKADAR HIASAN.

Bila baca tajuk story aku ni, korang jangan lah jump to the conclusion terus ok.

Sebelum kau orang nak komen negatif ke positif ke, meh dengar aku citer dulu. Macam ni.

Aku ni kahwin dengan seorang perempuan yang sangat cantik. Lawa sangat bini aku. Sebagai suami, mesti la aku bangga ada bini lawa.

Lawa dia bukan lawa biasa, tapi lawa dia persis Korea beb ! Before nikah, bini aku ni ramai sangat la peminatnya.

Tapi dalam ramai-ramai lelaki, aku yang tak hensem ni jugak yang dia terima.

Mungkin di mata dia, aku ni memang hensem? Mungkin.

Waktu kami dating, aku nampak bini aku ni perfect 100%. Aku rasa bahagia gila masa bercintan cintun dengan dia dulu.

Aku rasa akulah lelaki paling bertuah sebab dapat bini lawa.

Kawan-kawan aku pun semua jeles sebab aku yang takde rupa ni dapat tackle perempuan lawa.

Kau rasa? Hohoo bahagia sangat la aku waktu tu. Dah la bini lawa, dia pun sopan santun je.

Memang ada ciri-ciri wanita melayu terakhir la. Tapi selepas kahwin, lain yang aku nampak.

Lepas je kawin, baru kantoi tabiat isteri aku yang kuat kentut. Setiap malam waktu tengah tidur, boleh pulak isteri aku kentut.

Dah la kuat kentutnya, busuk pula tu! Aku yang tengah lena tidur pun terjaga.

Aku punya la tahan hidung sebab tak tahan bau busuk tu. Pernah juga aku keluar bilik tidur kat luar sebab kentut bini aku tu semerbak 1 bilik.

Tapi sejak bini aku pelik kenapa aku tidur luar, aku tak sampai hati la nak lukakan hati dia.

So setiap malam benda sama berulang. Memang aku kena hadap lah bau kentut dia tiap malam.

Aku tak pasti la dia ada penyakit apa, tapi memang tiap malam waktu dia tengah tidur nyenyak , dia akan kentut.

Kentut tu pulak kuat dan bau busuk ! Aku pernah nak cuba tanya bini aku, tapi takut dia kecik hati pulak.

Masalahnya sekarang, bini aku ni langsung tak tahu menahu yang dia tu jenis kuat kentut masa tidur.

Yelah, dia tengah tidur, mana lah dia sedar yang dia kuat kentut.

Okey itu baru tang kentut. Ni belum masuk tang sendawa lagi..

Sebelum kahwin, aku tak pernah pulak perasan dia ni sendawa ke apa. Sebab kami pun jarang dating kat kedai makan.

Tapi lepas kahwin ni, baru aku tahu bini aku ni jugak kuat sendawa. Satu hari tu, aku dan bini aku gi makan kat kafe. kafe tu ramai la orang.

Waktu kami tengah makan tu, tiba-tiba bini aku boleh pulak sendawa kuat sangat.

Dah la sendawa dia macam jantan! Orang lain semua tengok kami masa tu. Uishh malu sangat aku masa tu.

Tak sangka bini aku yang lawa dan disukai ramai orang tu rupanya kuat kentut dan kuat sendawa.

Tujuan aku citer ni, aku bukan nak aibkan bini aku. Sebab kau orang yang baca ni bukan kenal pun sape aku, apatah lagi bini aku.

Cuma, aku nak cakap kat sini bahawa rupa paras tu tak ke mana pun. Jangan pandang rupa je untuk kau pilih pasangan kau.

Macam aku, aku memang tengok rupa masa nak pilih calon bini dulu. Tapi mujur jugak, aku tengok juga akhlak dia dan agama dia.

Rupa paras ni tak ke mana pun. Lepas kahwin baru aku sedar benda ni.

Kadang-kadang, kita expect pasangan kita yang lawa dan cantik tu perfect. Masa dating tak nampak lagi cela dia. Lepas kahwin baru nampak.

Masa tu kita tak boleh nak menyesal dah. Tak boleh berpatah balik dah. Sebab dah kahwin, so lebih kurang dia, kau kena terima.

Macam aku la sekarang. Walaupun bini aku tu kuat kentut dan kuat sendawa, aku terima jela seadanya.

Sebab dia pun tak buat perangai buruk-buruk ke apa. Dia bini yang baik je untuk aku, lemah lembut, solat tak tinggal.

Dia hormat aku, jaga makan pakai aku. Cuma tang kentut sendawa tu, memang tak boleh nak elak ssbab benda tu tak boleh control.

So untuk kau orang yang belum kahwin, jangan lah tengok rupa je. Jujur aku cakap, rupa ni kau nak yang lawa dan cantik untuk apa?

Kepuasan tu kau akan dapat sekejap je. Pilih la yang sedap mata memandang, cukup la.

Yang penting dia baik, bagus, pandai jaga kau dan ada agama. Kalau kau dapat bini yang independent, aku rasa kau memang bertuah sangat !

Bini aku ni manja sikit, sikit-sikit merengek. kadang-kadang aku rimas sebab sikit-sikit nak mengharapkan aku,

Dia jenis tak boleh berdikari dan buat sendiri tapi itulah aku cakap. Dia dah jadi bini aku pun.

Baik buruk dia, aku cuba belajar untuk terima.

Kahwin ni bukan semuanya manis-manis belaka. Kau ingat kahwin in real life sama macam drama tv3 petang-petang tu?

Choii ! Kahwin ni bahasa mudahnya perkongsian hidup dengan pasangan, di mana kita kena terima semua baik buruk dia, terlebih terkurang dia,

Perangai dia, habit dia, dan macam-macam lagilah.

Tapi janganlah disebabkan benda-benda kecil yang kau tak expect before kahwin tu, kau nak bercerai ngan bini pulak. tu namanya bodoh.

So, main point dia kat sini, pilihlah bini kerana agama dan akhlaknya, bukan sebab rupa je.

kalau ada rupa, kira bonus la kan. Tapi bonus takat mana la sangat. Nanti dah tua berkedut juga. haaha.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.