Connect with us

MALAYSIA: Instafamous dan pengasas produk Eira Aziera membuat permohonan maaf secara terbuka.

Itu dilakukan kepada pemilik restoran 35 di Melaka dan pemilik akaun Facebook (FB) Suharnizan Md Sidek, selepas menyamakan bentuk tubuh wanita tersebut dengan haiwan

Eira telah memuat naik sebuah hantaran video membuat permohonan maaf secara terbuka kepada dua individu tersebut, di laman sosial FBnya, awal pagi tadi.

Pengasas produk yang tular sejak beberapa hari ini itu mengakui telah melakukan penghinaan terhadap bentuk tubuh (body shaming).

Serta mengeluarkan kata-kata kesat kepada pemilik kedai 35 dan Suharnizan, ketika membuat ‘live’ di FB.

Selepas teruuk di keecam oleh pelbagai pihak, akhirnya Eira mula menyedari kesilapan dan mengeluarkan kenyataan ini

Assalamualaikum.

“Pertama sekali, Permohonan Maaf Secara Terbuka dari Eira ini dibuat berikutan terdapat Dua (2) Insiden yang tular ketika Eira membuat “Live” di Facebook Eira Azira.

Ini di mana insiden pertama yang tular adalah berkenaan Restoran 35 di Melaka dan insiden kedua melibatkan kata-kata berunsur kesat.

Iaitu (Body Sha-ming) terhadap individu/Pemilik Akaun Facebook yang bernama Suharnizan Md Sidek.

Jujur Eira katakan, SALAH TETAP SALAH.

Sebagai individu yang jauh lebih muda Eira seikhlas hati memohon maaf sebab pada ketika itu Eira gagal mengawal emosi dan amarah.

Ini sehingga tutur dan kata Eira telah menyinggung hati banyak pihak.

Insiden-insiden tersebut telah menyebabkan ramai Follower Eira yang Eira sayang telah berkecil hati.

Dan sekaligus timbul pelbagai salah faham dan prasangka buruk.

Beri Kesan Kepada Ahli Keluarga, Suami

Insiden yang tular ini juga telah memberikan kesan yang amat dalam pada seluruh ahli keluarga Eira

Sahabat², terutamanya Suami Eira dan Anak Eira Qalesya serta Agent² Klubna Laleh dan Miruku di seluruh Malaysia.

Eira secara peribadi sangat kesal dan berilah peluang pada Eira untuk Eira cuba memperbaiki diri Eira.

Tutur dan kata Eira pada hari-hari yang mendatang. In Shaa Allah

Permohonan maaf ini dibuat seikhlas hati Eira dan kepada kalian semua yang telah memberikan komen-komen Negatif terhadap Eira.

Sejujurnya Eira telah berlapang dada dan maafkan semua. Kerana anda semua berhak untuk berasa kecewa dengan Eira.

Keputusan Eira untuk tampil membuat permohonan maaf terhadap kedua-dua pihak ini dan juga memberi kemaafan untuk anda semua.

Ini membuatkan Eira lebih tenang menghadapi ujian ini. In Shaa Allah

Eira berharap agar PEMILIK RESTORAN 35 di Melaka dan Pemilik Akaun Facebook SUHARNIZAN MD SIDEK serta seluruh ahli keluarga yang terkesan dengan perbuatan Eira dapat memaafkan kesalahan Eira.

Ini dibuat samada secara sengaja mahupun tidak sengaja melalui posting “Live” di Facebook yang terlibat.

Akhir kata dari Eira,

“…Maaf adalah tanda keikhlasan selepas melakukan kesilapan.

Kerana manusia tidak pernah lari dari melakukan kesalahan.

Manusia tidak sempurna begitu juga saya Eira Azira..”

Pemohanan maaf dari Eira Aziera

Assalamualaikum.Pertama sekali, Permohonan Maaf Secara Terbuka dari Eira ini dibuat berikutan terdapat Dua (2) Insiden yang tular ketika Eira membuat "Live" di Facebook Eira Azira di mana insiden pertama yang tular adalah berkenaan Restoran 35 di Melaka dan insiden kedua melibatkan kata-kata berunsur kesat iaitu (Body Shaming) terhadap individu/Pemilik Akaun Facebook yang bernama Suharnizan Md Sidek.Jujur Eira katakan, SALAH TETAP SALAH. Sebagai individu yang jauh lebih muda Eira seikhlas hati memohon maaf sebab pada ketika itu Eira gagal mengawal emosi dan amarah sehingga tutur dan kata Eira telah menyinggung hati banyak pihak. Insiden-insiden tersebut telah menyebabkan ramai Follower Eira yang Eira sayang telah berkecil hati dan sekaligus timbul pelbagai salah faham dan prasangka buruk. Insiden yang tular ini juga telah memberikan kesan yang amat dalam pada seluruh ahli keluarga Eira, Sahabat², terutamanya Suami Eira dan Anak Eira Qalesya serta Agent² Klubna Laleh dan Miruku di seluruh Malaysia. Eira secara peribadi sangat kesal dan berilah peluang pada Eira untuk Eira cuba memperbaiki diri Eira, tutur dan kata Eira pada hari-hari yang mendatang. In Shaa AllahPermohonan maaf ini dibuat seikhlas hati Eira dan kepada kalian semua yang telah memberikan komen-komen Negatif terhadap Eira sejujurnya Eira telah berlapang dada dan maafkan semua. Kerana anda semua berhak untuk berasa kecewa dengan Eira. Keputusan Eira untuk tampil membuat permohonan maaf terhadap kedua-dua pihak ini dan juga memberi kemaafan untuk anda semua membuatkan Eira lebih tenang menghadapi ujian ini. In Shaa AllahEira berharap agar PEMILIK RESTORAN 35 di Melaka dan Pemilik Akaun Facebook SUHARNIZAN MD SIDEK serta seluruh ahli keluarga yang terkesan dengan perbuatan Eira dapat memaafkan kesalahan Eira yang dibuat samada secara sengaja mahupun tidak sengaja melalui posting "Live" di Facebook yang terlibat. Akhir kata dari Eira,"…Maaf adalah tanda keikhlasan selepas melakukan kesilapan. Kerana manusia tidak pernah lari dari melakukan kesalahan. Manusia tidak sempurna begitu juga saya Eira Azira.." Wasalam 🙏🏻❤️15 September 2020

Posted by Eira Aziera on Monday, September 14, 2020

Kontrak Duta Bersama Klubna Laleh Dibatalkan

Mengikut status terbaru dari jenama produk Klubna Lelah yang sedang di promosi oleh seorang influencer,

pihak mereka telah menamatkan kontrak selaku duta produk dengan serta merta

Selain Kontrak Duta Produk Klubna Leleh Dibatalkan, Ini Antara Musibah yg Bakal Menimpa Eira Azira

“Checkmate untuk influencer terkenal”

Puan Suharnizan sudah serahkan kes kepada peguam.

Menurut perkongsian dari peguam Nor Zabetha, tindakan samann bakal di ambil terhadap Eira kerana pengh1naan melampau

Peguam Tampil Huraikan Kes

Menerusi video yang tular, jelas kedengaran suara pemilik restoran yang memberi teguran dengan suara yang kuat.

Ini melarang wanita berkenaan membuat reviu di premisnya.

Pagi ini Eira telah tampil dengan anaknya tampil dalam satu video permohonan maaf.

Walaubagaimanapun, menurut peguam ini, tindakan sam4an dari Puan Suharnizan akan tetap di teruskan

Berikut perkongsian terkini dari peguam

Tindakan s4aman akan di teruskan

“Semalam saya mesej Puan Suharnizan, mngsa viral oleh seorang duta produk.

Saya tawarkan untuk hulurkan bantuan secara mewakili kesnya di mahkamah.

Keterlaluan sangat kata-kata makian terhadapnya. Kali ini, kita mesti ajar. Ajar untuk saman di mahkamah.

Ajar untuk tuntut ganti rugi sebanyak mungkin. Ajar tentang adab dan budi bahasa.

Ajar supaya lebih tahu merendah diri selepas ini.

Saya pantang lihat orang dibuli. Memang saya jadi marah.

Ini adalah perbuatan booli.

Kerana galakkan inilah lawak Body Sha-ming makin menjadi-jadi.

Kerana itu juga, remaja-remaja atau peminat-peminat yang menjadikan pelawak-pelawak ini sebagai idola.

Mengikuti gaya lawak ini dengan membahan teman-teman disekeliling dan tambah teruk apabila ada galakkan dari orang keliling.

Body Sha-ming bukan jenaka. Body Sha-ming adalah penghinaan dan pembulian dan salah di sisi undang-undang!

Selaras dengan saranan Kementerian Kesihatan Malaysia anda boleh didakwa di bawah Seksyen 233 (1) (a), Akta Komunikasi Dan Multimedia 1998.

Ini kerana penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll iaitu dengan mengeluarkan komen apa-apa komen berbentuk lvcah.

Sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugvt atau mengganggu orang lain.

Hukumannya danda tidak melebihi RM50,000.00 atau dipenj4rakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun atau kedua-duanya sekali.” Kata Nor Zabetha

Puan Suharnizan kerja di Pesuruhjaya Sumpah.Kenal ramai peguam

“Sewaktu saya mesej, saya semak juga profil Puan Suharnizan.

Saya lihat antara profesion yang disenaraikan oleh Puan Suharnizan adalah Pesuruhjaya Sumpah.

Pesuruhjaya Sumpah ini memang banyak berurusan dengan peguam. Pasti dia kenal mana-mana peguam yang dia selesa.

Tambah pula profilnya ditulis di Johor. Saya pula di Gombak. Jauh. Barangkali tawaran saya akan ditolak.

Tapi tak apa. Saya cuba juga. Saya mesej dan saya nyatakan hasrat untuk membantu dan mewakili kerana saya rasakan perbuatan body sha-ming.

Dan menjatuhkan reputasi terhadapnya dan keluarga oleh pengasas produk itu teramat keterlaluan.

Bukan alasan untuk membuuli walapun kaya

“Jadi dalam kes Puan Suharnizan ini, memanglah duta itu lebih kaya, lebih popular dan lebih ramai pengikut tetapi ini bukan alasan untuk membuli.

Saya betul-betul hilang sabar. Rasa macam hendak pergi bantu segera.

Tak sabar tunggu mesej saya dibalas oleh Puan Surhanizan.

Malam semalam, mesej saya sudah dibalas olehnya.

Dia ucapkan terima kasih kerana memberi sokongan tetapi katanya dia sudah serahkan kes kepada peguam.

Rupa-rupanya bila saya selidik, video kata-kata makian ini sejak bulan lepas lagi.

Hanya dimuatnaik semula dan menjadi viral setelah kes duta produk ini memviralkan tentang dia dihalau dari restoran di Melaka.

Peguam telah dilantik

Jadi bermakna, saya mesej telah lambat. Pun begitu, saya sokong usaha Puan Surhanizan telah mengambil tindakan segera dengan melantik peguam.

Lawan jangan tak lawan.

Semoga dipermudahkan urusan Puan dengan team.

Semoga memperoleh ganti rugi yang tinggi supaya menjadi pengajaran kepada yang lain.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

“Awak Cina kan, Tapi Kenapa anak awak pakai tudung” Ni Jawapan Menyentuh Hati Seorang Bapa Bukn IsIam

Jarang sekali kita dengar kisah mana-mana ibu bapa bukan Islam yang bersetuju kalau anak mereka tiba-tiba luahkan hasrat untuk menukar agama.

Tapi kata-kata seorang uncle Cina ni kepada anaknya mungkin akan buat korang semua tersentuh.

Menerusi posting seorang mualaf bernama Jinghan Naan di Facebook, wanita ini berkongsi kata-kata indah daripada bapanya

tentang mengapa dia menyokong tindakan anak perempuannya untuk menukar ke agama Islam

“Waaa! Awak benarkan dia tukar agama? Tak halang dia?”

Menurut Jinghan, semuanya bermula apabila minggu lepas bapanya minta dia belikan sesuatu dari Carousell.

Jinghan berhubung dengan penjual tersebut dan beri alamat kepada bapanya untuk ambil barang itu.

Tapi bila bapanya sampai di sana, si penjual (uncle Melayu) terkejut sebab dia ingat pembelinya tu seorang berbangsa Melayu.

“Huh? Awak Cina? Saya ingat awak Melayu!”

“Tak adalah, itu anak saya.”

“Tapi anak awak pakai tudung. Awak Cina Muslim ah?”

“Anak saya Cina Muslim. Dia masuk Muslim.” (Bapa masih tak faham apa itu Islam dan Muslim)

“Waa awak benarkan dia tukar agama? Tak halang dia?”

“Tak pernah halang, saya support!”

“Waaa, awak ni baguslah, kenapa awak sokong?”

“Kenapa semua orang terkejut bila saya beritahu yang saya benarkan awak tukar agama?”

Bila ada orang yang mempersoalkan kenapa dia tak halang anaknya tukar agama, bapa Jinghan terus tanya dia,

Kenapa semua orang terkejut bila saya beritahu yang saya benarkan awak tukar agama?”

Kata Jinghan, “Sebab papa rare la! Kebanyakan ibu bapa takkan benarkan. Sebenarnya pa, kenapa awak benarkan saya tukar agama?”

“Sebab saya mengerti tentang keh!dupan. Sebab saya mengerti apa yang dimaksudkan dengan mencari kebahagiaan.

“Apa tujuan kita dalam h!dup ini? Untuk mencari kebahagiaan.

“Lain orang lain cara mereka mencari kebahagiaan.

Ada sesetengah cari dalam kekayaan, ada pula dalam keluarga dan ada yang lainnya dalam agama…

“Sebagai ibu bapa, apa yang kita paling inginkan? Kita mahu anak-anak kita bahagia.

“Setiap agama mengajar kebaikan. Kalau awak beritahu saya yang agama ini beri kebahagiaan, kenapa saya nak halang?”

Allah sayu hati mendengarnya!

“Dia tidak kisah apa yang masyarakat nak kata, apa yang keluarga lain fikir”

Kata-kata yang diucapkan bapa Jinghan ni memang menyentuh hati anaknya dan bagi Jinghan,

bapanya ini seorang yang simple dan tak kisah dengan apa yang orang cakap mengenainya.

Ramai yang mungkin ada pemikiran yang sama macam bapanya,

tapi apa yang membuatkan bapa Jinghan berbeza ialah dia benar-benar maksudkan apa yang dikatakannya.

“Dia selalu buat apa yang dia kata. Dia tak kisah apa yang masyarakat atau ahli keluarga lain nak fikir tentangnya

dan tambah-tambah sekarang ni saya dah tak boleh lagi makan bersama BBQ kegemarannya.

“Apa yang penting dia nak saya bahagia.”

Syukur Alhamdulillah admin mendengarnya. Bertuah Jinghan ada bapa yang memahami.

Admin doakan semoga keluarga ini dikurniakan taufik dan hidayah serta semoga Jinghan jugak sentiasa istiqamah dengan apa yang dilakukannya.

Sumber lobak merah

Continue Reading

Trending

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

Terdahulu, Sandra atau nama sebenar Alessandra Dianne Ampuria meninggal dunia pada 11 September lalu.

Ini selepas enam hari bertarung nyawa di unit rawatan rapi (ICU), Hospital Putrajaya.

Pada 5 September lalu, Allahyarham Sandra terbabit dalam kemalangan Lebuh Raya Utara Selatan Hubungan Tengah (Elite) berhampiran Subang Jaya

Ini ketika dalam perjalanan mengikuti latihan konsert minggu keempat Big Stage 2020 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Jenazah dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Kauluan, Sabah.

IBU kepada Allahyarham Sandra Dianne iaitu Nur Syakinah Abdullah mengakui perasaan rindu terhadap arwah masih menebal meskipun sudah genap sebulan pemergian anak kesayangannya itu.

Menurut Nur Syakinah, dia masih belum dapat menerima kehilangan anak perempuannya itu

Dan hanya mampu mengubat kerinduan menerusi rakaman video kenangan bersama arwah.

“Rindu suara kakak bercakap, setiap hari mama rindu, tiada sehari pun mama tak rindu kakak.

Mama benar-benar kehilangan nak… tak tahu nak cakap macam mana lagi.

“Tak ada kata-kata yang mampu memujuk mama untuk berhenti menangisi kakak.

Tiada pelukan yang mampu meredakan kedukaan hati mama, kakak dah bawa pergi hampir seluruh jiwa mama bersama

Tak akan mama dengar lagi kata-kata yang membahagiakan mama,” katanya menerusi laman Facebook.

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

Ibu luah kerinduan terhadap anak di laman Facebook.

Bagi mengubat kerinduan itu, Nur Syakinah menghasilkan video istimewa kenangan bersama arwah dan memuat naik di laman YouTube pada Sabtu.

Dalam muat naik status yang lain pula, Nur Syakinah turut berharap dapat bertemu dengan anaknya itu di dalam mimpi.

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

KEINGINAN ibu kepada penyanyi Sandra Dianne iaitu Nur Syakinah Abdullah untuk bertemu arwah anaknya dalam mimpi akhirnya tercapai.

Menurut Syakinah, itu merupakan kali pertama dia didatangi mimpi tentang anaknya

Ini selepas lebih sebulan pemergian Allahyarham Sandra.

“Tepat 44 hari, akhirnya kakak (panggilan untuk Sandra) datang juga dalam mimpi mama…

Terima kasih nak, mama tak akan lupa ciuman yang mama berikan pada kakak

Dan pelukan tangan kakak memeluk erat badan mama.

“Ia seperti tanda daripada kamu memberitahu kamu baik-baik..

Dan inilah masa untuk mama bergerak ke depan dan berhenti meratapi pemergianmu.

“Mama akan merindui kamu sepanjang hidup. Bersemadilah dengan tenang. Al-Fatihah,” katanya.

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

Ibu Sandra kongsi luahan di Facebook.

Syakinah berkongsi perasaan rindunya terhadap arwah menerusi laman Facebook, baru-baru ini.

Sementara itu, Syakinah berkata dia enggan lagi menulis luahan di media sosial

Ini kerana bimbang tindakannya itu akan menimbulkan rasa kurang senang segelintir pihak.

Berat mama pun semakin hari semakin turun daripada 52 kilogram mendadak turun ke 46 kilogram!

“Mama tak mahu menulis panjang menumpahkan segala perasaan.

Bimbang ada yang akan meluat dan menyampah menuduh mama tak habis-habis meraih simpati.

Cukuplah mama katakan rindu mama pada kakak masih belum hilang.

“Mama seolah-olah merasakan kakak ada job menyanyi di tempat yang jauh dan lambat lagi akan balik ke rumah.

Kadang-kadang mama melihat telefon menunggu Whatsapp kakak masuk…

Scroll chat kita yang lama, dengar voice note kakak pada mama,” ujarnya.

Gara-gara rindu yang terlalu mendalam, Syakinah berkata dia tidak mampu tidur lena sehingga berat badannya turun mendadak.

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

Sandra terbabit kemalangan jalan raya pada September lalu.

“Orang takkan mengerti apa perasaan yang mama lalui saat ini, susah untuk mama bangkit semula dari kesedihan ini kakak.

Berat mama pun semakin hari semakin turun daripada 52 kilogram mendadak turun ke 46 kilogram.

“Setiap malam selama 40 hari juga mama tidur bertemankan air mata.

Mama tak pernah lupa doakan kesejahteraan kakak di sana dan tak lupa juga sedekah Al-Fatihah untuk kakak.

“Group Telegram peminat kakak mengadakan tahlil online melalui Google Meet.

Bahagialah kakak di sana ya. Bisik pada Allah, semoga Allah kumpulkan kita sekeluarga bersama semula di syurga kelak… insyaAllah,” katanya.

“Maafkan mama nak belum dapat terima kenyataan ini, terlalu sakit untuk mama hadam…

Hanya doa setiap waktu untuk kakak yang mampu mama kirim setiap hari dan detik mama menangis teringatkan kakak.

“Maafkan mama kerana mama belum kuat untuk kakak…

Tolonglah datang dalam mimpi mama nak, mama rindu… kakak belum jenguk mama lagi, hadirlah nak mama terlalu rindu!

“Semoga kakak damai dalam pelukan kasih sayang Allah. Al-Fatihah!,” ujarnya.

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

Continue Reading

Trending

Video: BlNl ‘Asyik’ Berzumba, SUAMl Bengang Balik Rumah Tiada Makanan

Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Sudah menjadi adat dalam kehidupan berumah tangga

Kadang kala pastinya ada isu yang membuat pertelingkahan.

Namun begitu, sikap amarah seharusnya dikawal agar tidak menyesal di kemudian hari.

Seperti apa yang dilalui pasangan suami isteri ini, menerusi satu perkongsian di laman Facebook

Seorang lelaki dirakam sedang naik angin dengan merosakkan peralatan memasak di rumahnya.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

BlNl ‘Asyik’ Berzumba, SUAMl Bengang Balik Rumah Tiada Makanan

Insiden itu difahamkan terjadi apabila lelaki berkenaan yang baru pulang dari kerja kecewa isterinya tidak menyediakan makanan.

Malah lebih membuatkannya bengang bila mendapat tahu isterinya sedang sibuk berzumba bersama rakan-rakannya.

BlNl ‘Asyik’ Berzumba, SUAMl Bengang Balik Rumah Tiada Makanan

“Saat suami pulang kerja di rumah tidak ada makanan, ternyata istrinya sedang senam.

Akhirnya dia marahdan merusaksemua peralatan masak yang ada di dapur.”

Malah lebih membuatkannya bengang bila mendapat tahu isterinya sedang sibuk berzumba bersama rakan-rakannya.

“Saat suami pulang kerja di rumah tidak ada makanan, ternyata istrinya sedang senam.

Akhirnya dia marah dan merusaksemua peralatan masak yang ada di dapur.”

Rata-rata netizen geli hati dengan video tersebut dan meninggalkan komen agar si suami bersabar.

Rata-rata netizen geli hati dengan video tersebut dan meninggalkan komen agar si suami bersabar.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

“Beruntung isteri yg Hanya dduk di rumah suami keluar cri rzki. Kkdg llki x mtk byk..

Jg mkn Minum pn jdik la. Rumah berselepah tu dorg ttp mata aje.

“Sy sndiri pn klu penat2 blk kje.. Blk anak2 x tgl apa pun utk di mkn @ mkn x ingt kita pn blh angin.

Mklm aje kdg kita kat luar sehari suntuk kje pn ikat perut utk org di rumah..

Org di rumah pndai2 la hargai pengorbanan kita yg keluar mencari rzki ni.”

“Kalau xmasak bgtaulah suami. Xdela penat2 balik keje lapar xde mknn.

Lagi2 yg suri rumah kalau penat urus rumah xpe bgtau je dulu kalau xmasak.

“Sekurangnya suami tau. Klau isteri dah masak cuma tak hidangkan tu melampau lah kalau marah mcm tu.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

“Angkat pinggan sendiri amik nasi n lauk xsusah pun xlumpuh pun tangan tu.

Isteri pun klau nk keluar rumah berzumba ke jogging minta izin or bgtau lah suami dulu.

Pape pun mengaibkan pasangan depan orang lain tetap salah.”

‘Aku pun berzumba jugak… X der lah sampai perut suami aku berlapar… Dari breakfast… Lunch… Hi tea… Dinner…suffer…

Alhamdulillah lengkap semuanya… Bila perut suami kenyang… Hati kita pun senang..’

“Klau ye pon kau nk berzumba msak la dlu,kesian jgk baru blk kerja lapar pgi dapur nk makan nasi lauk xde

Kadang lelaki nie ada jenis xsuka mkn kt luar,msak bkn susahxsuka satu peel laki nie kau jahanam kn barang dapur tu ibarat kau buang duit,nnti kau jgk yg kena beli baru”

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

BlNl ‘Asyik’ Berzumba, SUAMl Bengang Balik Rumah Tiada Makanan

Malah ada juga yang mengingatkan para suami di mana isterinya bersenam untuk menjadi cantik khas buat suaminya.

Link VIDEO: SILA KLIK SINI

Sumber : yoy

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.