Connect with us

Menerusi facebook eira, beliau ada membuat permohonan maaf pagi tadi kepada pihak yang berkenaan dan berharap agar dimaafkan.

Menerusi video terkini yang dimuatnaik di ruangan facebook beliau, ketika beliau sedang live sambil mekap.

Kebetulan satu komen masuk meminta eira untuk mengubah sikap.

Respon Eira (Boleh Rujuk Video Di FB Eira Pada Minit 30)

“Ye kak, saya akan ubah sikap saya. Saya akan pastikan mulai hari ini, esok lusa sampai selamanya.

Saya ada ka, saya takdak ka saya tetap akan buat yang terbaik untuk hampa.

Terima kasih sebab yang sudi menasihatkan eira.

Terima kasih pada semua yang menyedarkan eira supaya takut eira hanyut lebih jauh lagi.

Nak kata apa, terpulang. Nak percaya atau tak tapi pegang, start hari ini eira akan buat yang terbaik dan menjadi yang terbaik.

Pegang kata-kata eira, orait. Jangan hukum eira lagi, pegang dulu dan eira tak salahkan ampa, kalau ampa marah.

Eira tak salahkan ampa kalau tak mau maafkan eira dan eira tak salahkan ampa.

Sebab eira tau, sapa eira untuk dimaafkan dan eira tau, eira sedar kesilapan eira ini buatkan ramai pihak terasa hati.

Tetapi bagi eira, eira dah melunaskan kenyataan, bukan senang nak keluarkan perkataan maaf dari mulut.

Tapi saya buang ego saya , saya rendahkan diri saya, letak 10 jari dan mohon maaf pada semua yang ada dalam live saya, yang kenai saya.

Orang tak kan percaya saya ni minta maaf, orang akan rasa saya ni hipokrit, orang kata saya berlagak, itu terpulang”.

Peguam Asiah ini Huraikan Bagaimana Mahu Dkwa Eira Aziera

Sementara itu, seorang peguam dan aktivis yang dikenali ramai, Asiah Abd Jalil tampil menjelaskan Eira boleh diambil tindakan mengikut lunas undang-undang.

Berikut adalah perkongsian Asiah di Facebook beliau;

Semalam saya tertengok video low class yang memaparkan seorang minah pengasas kosmetik sedang mencarvt-carvt dan memaaki hamun dalam loghat utara.

Dengan selambanya dia sebut dengan jelas nama orang yang dia caaci.

Siap tunjuk kepada netizen gambar wanita yang dicaaci tersebut bersama ahli keluarganya.

Berkali-kali minah kosmetik tu menujukan perkataan-perkataan jelik terhadap individu tersebut.

Kemudian ada la komen-komen di situ yang mencadangkan agar individu yang dicaaci tersebut saman saja minah kosmetik takde akhlak tu.

Netizen bersedia untuk top up duit sorang sikit bagi menampung kos guaman dalam tindakan saman tersebut.

Sebenarnya kan, tindakan undang-undang yang boleh diambil terbahagi kepada dua.

Yang pertama, tindakan di mhkamah jnayah. Yang kedua, tindakan di mhkamah sivil.

Bergantung kepada apa matlamat kita. Kalau nak hukvm si pelaku untuk memberi pengajaran kepadanya, kita boleh pilih :-

1) Nak hukvm dengan cara pnjara dan denda

atau

2) Nak hukvm dengan cara suruh dia bayar wang gantirugi

Bagaimana nak hukvm Eira dengan cara pnjara dan denda?

Kalau kita nak hukvm dengan cara pnjara dan denda, maka kita ambil tindakan menurut undang-undang jnayah.

Buat police report, biar polis buka kertas siasatan. Silap haribulan, merasalah juga dia bermalam di lokap reman.

Moga-moga dia akan didakwa di mhkamah jnayah dan melalui proses perbicaraan.

Untuk tindakan begini, kita tak perlu keluarkan kos apa-apa.

Proses pendakwaan akan dijalankan oleh Timbalan Pendakwaraya.

Tapi bagi orang yang maaki hamun kita tu, dia terpaksa keluarkan kos dia sendiri, untuk lantik peguambela yang akan mewakilinya.

Dia kena bela diri kalau dia minta dibicarakan dalam pertuduhan jnayah terhadapnya.

Kalau dia didapati bersalah, dia mungkin akan dihukvm pnjara dan denda.

Tapi harus diingat, kalau dia dikenakan denda pun, denda tersebut dibayar kepada mhkamah.

Kita sebagai mngsa maaki hamun dan caci cerca, tak dapat satu sen pun.

Sebaliknya kalau kita nak hukvm dengan cara suruh dia bayar wang gantirugi, maka kita ambil tindakan menurut undang-undang sivil.

Lantik peguam, peguam akan hantar Notis Tuntutan. Jika dia buat deekkk, failkan Writ Saman di mhkamah sivil.

Dia sebagai Defendan kemudiannya akan melalui proses perbicaraan.

Untuk tindakan begini, kita perlu keluarkan kos sendiri untuk melantik peguam.

Proses perbicaraan akan dijalankan oleh peguam yang mewakili kita.

At the same time, orang yang kita saman tu juga terpaksa keluarkan kos dia sendiri, untuk lantik peguam yang akan mewakili dirinya di mhkamah.

Kalau dia didapati liable di mhkamah sivil, dia sebagai Defendan akan diarahkan oleh mhkamah untuk bayar gantirugi dalam bentuk wang kepada Plaintif.

Kita sebagai mngsa maaki hamun dan caci cerca, akan dapat wang gantirugi tersebut.

Kalau tanya saya, kalaulah saya berada di tempat wanita yang dicaci maaki tersebut, saya buat police report dulu. Ianya free, tak perlu keluarkan kos.

Semua elemen jnayah dalam seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dah fulfilled.

Harap-harap si pencaci tu ditangkap dan didakwa la. Pandai-pandailah dia bela diri di mhkamah.

Kalau polis tak teruskan kes for whatever reason, baru saya failkan saman sivil di mhkamah sivil.

Lagipun ada had tempoh 6 tahun untuk failkan saman.

Ini yang orang tua-tua kata, kerana mulut badan bi1nasa.

Peguam Zabetha Pula Dituduh Jadi Batu Api

“Mentaliti beginilah yang menjadikan pembuvlian itu biasa. Makian yang menyamakan manusia dengan bab1i itu biasa. Menye3lar seseorang itu sebagai anak h4ram biasa. Sedangkan kalau dibiarkan makin bern4nah.

” Kalau dituduhnya saya tidak ada job pun tak apa. Saya ini memang jenis, tidak boleh melihat pembuvlian di depan mata. Kalau masih saya seorang yang berjuang pun tak apa tetapi saya tahu rata-rata warganet juga sokong minoriti.

” Menteri-menteri tidak perlu dibantu. Duit mereka cukup banyak. Kalau hendak tawarkan khidmat guaman percuma pun, menteri-menteri ini boleh sangat bayar. Hendak bantu, biarlah yang memerlukan.

” Semoga kuranglah warga begini dikalangan kita. Betul tidak semua orang setuju dengan kita. Cuma kadang-kadang hairan ada fahaman yang begini.

Nak Jadi Batu Apii1

“Pulak nak jdi jadi batu asa..

Ingatkan kerja dah profesional hampey lat pi boleh plak dia jadi batu api1..

Buli mana sangat?? Menteri2 yg kwn dgn PM kwn dgn jutawa… Dgn lawyer keliling pinggang enda ko offer??? Bantu la menteri2 tuh

Macam teda job sda ni lawyer nya.

Ramai Peguam Tawar Diri, Peguam ini Beritahu, Nak Failkan Kes Terhadap Eira Aziera Ada Dua Cara

Rata-rata warganet terus menyokong tindakan peguam ini yang tampil membela

“Saya sokong Puan.. saya pun sak1it mata, saki1t telinga dan sak1it hati juga bila kata-kata yang kurang adap.

Dan kurang sopan tu keluar dari seorang yang beragama Islam… Tak boleh nak di maafkan..”

“Mentality dia x sama dgn kita (not same page) Kita…x suka tgk kemungkaran…x kira lah Kene kat siapa.

Dia…kalo kene batang hidung sendiri baru dia mer0yan.

Bila kene kat org lain…dia bajet2 malaikat”

“Makcik tu tak faham lg pasal cyber bull1y n body sham1iing yg boleh melibatkan emosi pada seseorang”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

Terdahulu, Sandra atau nama sebenar Alessandra Dianne Ampuria meninggal dunia pada 11 September lalu.

Ini selepas enam hari bertarung nyawa di unit rawatan rapi (ICU), Hospital Putrajaya.

Pada 5 September lalu, Allahyarham Sandra terbabit dalam kemalangan Lebuh Raya Utara Selatan Hubungan Tengah (Elite) berhampiran Subang Jaya

Ini ketika dalam perjalanan mengikuti latihan konsert minggu keempat Big Stage 2020 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Jenazah dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Kauluan, Sabah.

IBU kepada Allahyarham Sandra Dianne iaitu Nur Syakinah Abdullah mengakui perasaan rindu terhadap arwah masih menebal meskipun sudah genap sebulan pemergian anak kesayangannya itu.

Menurut Nur Syakinah, dia masih belum dapat menerima kehilangan anak perempuannya itu

Dan hanya mampu mengubat kerinduan menerusi rakaman video kenangan bersama arwah.

“Rindu suara kakak bercakap, setiap hari mama rindu, tiada sehari pun mama tak rindu kakak.

Mama benar-benar kehilangan nak… tak tahu nak cakap macam mana lagi.

“Tak ada kata-kata yang mampu memujuk mama untuk berhenti menangisi kakak.

Tiada pelukan yang mampu meredakan kedukaan hati mama, kakak dah bawa pergi hampir seluruh jiwa mama bersama

Tak akan mama dengar lagi kata-kata yang membahagiakan mama,” katanya menerusi laman Facebook.

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

Ibu luah kerinduan terhadap anak di laman Facebook.

Bagi mengubat kerinduan itu, Nur Syakinah menghasilkan video istimewa kenangan bersama arwah dan memuat naik di laman YouTube pada Sabtu.

Dalam muat naik status yang lain pula, Nur Syakinah turut berharap dapat bertemu dengan anaknya itu di dalam mimpi.

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

KEINGINAN ibu kepada penyanyi Sandra Dianne iaitu Nur Syakinah Abdullah untuk bertemu arwah anaknya dalam mimpi akhirnya tercapai.

Menurut Syakinah, itu merupakan kali pertama dia didatangi mimpi tentang anaknya

Ini selepas lebih sebulan pemergian Allahyarham Sandra.

“Tepat 44 hari, akhirnya kakak (panggilan untuk Sandra) datang juga dalam mimpi mama…

Terima kasih nak, mama tak akan lupa ciuman yang mama berikan pada kakak

Dan pelukan tangan kakak memeluk erat badan mama.

“Ia seperti tanda daripada kamu memberitahu kamu baik-baik..

Dan inilah masa untuk mama bergerak ke depan dan berhenti meratapi pemergianmu.

“Mama akan merindui kamu sepanjang hidup. Bersemadilah dengan tenang. Al-Fatihah,” katanya.

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

Ibu Sandra kongsi luahan di Facebook.

Syakinah berkongsi perasaan rindunya terhadap arwah menerusi laman Facebook, baru-baru ini.

Sementara itu, Syakinah berkata dia enggan lagi menulis luahan di media sosial

Ini kerana bimbang tindakannya itu akan menimbulkan rasa kurang senang segelintir pihak.

Berat mama pun semakin hari semakin turun daripada 52 kilogram mendadak turun ke 46 kilogram!

“Mama tak mahu menulis panjang menumpahkan segala perasaan.

Bimbang ada yang akan meluat dan menyampah menuduh mama tak habis-habis meraih simpati.

Cukuplah mama katakan rindu mama pada kakak masih belum hilang.

“Mama seolah-olah merasakan kakak ada job menyanyi di tempat yang jauh dan lambat lagi akan balik ke rumah.

Kadang-kadang mama melihat telefon menunggu Whatsapp kakak masuk…

Scroll chat kita yang lama, dengar voice note kakak pada mama,” ujarnya.

Gara-gara rindu yang terlalu mendalam, Syakinah berkata dia tidak mampu tidur lena sehingga berat badannya turun mendadak.

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

Sandra terbabit kemalangan jalan raya pada September lalu.

“Orang takkan mengerti apa perasaan yang mama lalui saat ini, susah untuk mama bangkit semula dari kesedihan ini kakak.

Berat mama pun semakin hari semakin turun daripada 52 kilogram mendadak turun ke 46 kilogram.

“Setiap malam selama 40 hari juga mama tidur bertemankan air mata.

Mama tak pernah lupa doakan kesejahteraan kakak di sana dan tak lupa juga sedekah Al-Fatihah untuk kakak.

“Group Telegram peminat kakak mengadakan tahlil online melalui Google Meet.

Bahagialah kakak di sana ya. Bisik pada Allah, semoga Allah kumpulkan kita sekeluarga bersama semula di syurga kelak… insyaAllah,” katanya.

“Maafkan mama nak belum dapat terima kenyataan ini, terlalu sakit untuk mama hadam…

Hanya doa setiap waktu untuk kakak yang mampu mama kirim setiap hari dan detik mama menangis teringatkan kakak.

“Maafkan mama kerana mama belum kuat untuk kakak…

Tolonglah datang dalam mimpi mama nak, mama rindu… kakak belum jenguk mama lagi, hadirlah nak mama terlalu rindu!

“Semoga kakak damai dalam pelukan kasih sayang Allah. Al-Fatihah!,” ujarnya.

40 Hari Tido Berteman air mata, Akhirnya lbu Syukur Sandra Dianne Muncul Dlm Mimpi

Continue Reading

Trending

Video: BlNl ‘Asyik’ Berzumba, SUAMl Bengang Balik Rumah Tiada Makanan

Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Sudah menjadi adat dalam kehidupan berumah tangga

Kadang kala pastinya ada isu yang membuat pertelingkahan.

Namun begitu, sikap amarah seharusnya dikawal agar tidak menyesal di kemudian hari.

Seperti apa yang dilalui pasangan suami isteri ini, menerusi satu perkongsian di laman Facebook

Seorang lelaki dirakam sedang naik angin dengan merosakkan peralatan memasak di rumahnya.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

BlNl ‘Asyik’ Berzumba, SUAMl Bengang Balik Rumah Tiada Makanan

Insiden itu difahamkan terjadi apabila lelaki berkenaan yang baru pulang dari kerja kecewa isterinya tidak menyediakan makanan.

Malah lebih membuatkannya bengang bila mendapat tahu isterinya sedang sibuk berzumba bersama rakan-rakannya.

BlNl ‘Asyik’ Berzumba, SUAMl Bengang Balik Rumah Tiada Makanan

“Saat suami pulang kerja di rumah tidak ada makanan, ternyata istrinya sedang senam.

Akhirnya dia marahdan merusaksemua peralatan masak yang ada di dapur.”

Malah lebih membuatkannya bengang bila mendapat tahu isterinya sedang sibuk berzumba bersama rakan-rakannya.

“Saat suami pulang kerja di rumah tidak ada makanan, ternyata istrinya sedang senam.

Akhirnya dia marah dan merusaksemua peralatan masak yang ada di dapur.”

Rata-rata netizen geli hati dengan video tersebut dan meninggalkan komen agar si suami bersabar.

Rata-rata netizen geli hati dengan video tersebut dan meninggalkan komen agar si suami bersabar.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

“Beruntung isteri yg Hanya dduk di rumah suami keluar cri rzki. Kkdg llki x mtk byk..

Jg mkn Minum pn jdik la. Rumah berselepah tu dorg ttp mata aje.

“Sy sndiri pn klu penat2 blk kje.. Blk anak2 x tgl apa pun utk di mkn @ mkn x ingt kita pn blh angin.

Mklm aje kdg kita kat luar sehari suntuk kje pn ikat perut utk org di rumah..

Org di rumah pndai2 la hargai pengorbanan kita yg keluar mencari rzki ni.”

“Kalau xmasak bgtaulah suami. Xdela penat2 balik keje lapar xde mknn.

Lagi2 yg suri rumah kalau penat urus rumah xpe bgtau je dulu kalau xmasak.

“Sekurangnya suami tau. Klau isteri dah masak cuma tak hidangkan tu melampau lah kalau marah mcm tu.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

“Angkat pinggan sendiri amik nasi n lauk xsusah pun xlumpuh pun tangan tu.

Isteri pun klau nk keluar rumah berzumba ke jogging minta izin or bgtau lah suami dulu.

Pape pun mengaibkan pasangan depan orang lain tetap salah.”

‘Aku pun berzumba jugak… X der lah sampai perut suami aku berlapar… Dari breakfast… Lunch… Hi tea… Dinner…suffer…

Alhamdulillah lengkap semuanya… Bila perut suami kenyang… Hati kita pun senang..’

“Klau ye pon kau nk berzumba msak la dlu,kesian jgk baru blk kerja lapar pgi dapur nk makan nasi lauk xde

Kadang lelaki nie ada jenis xsuka mkn kt luar,msak bkn susahxsuka satu peel laki nie kau jahanam kn barang dapur tu ibarat kau buang duit,nnti kau jgk yg kena beli baru”

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

BlNl ‘Asyik’ Berzumba, SUAMl Bengang Balik Rumah Tiada Makanan

Malah ada juga yang mengingatkan para suami di mana isterinya bersenam untuk menjadi cantik khas buat suaminya.

Link VIDEO: SILA KLIK SINI

Sumber : yoy

Continue Reading

Trending

Fahmi Reza Aibkan DG Hisyam, Peguam ini Tampil Dedahkan Kesannya yg Menakutkan

Biad4p! Itu yang disifatkan netizen terhadap pereka grafik, Fahmi Reza

Ini selepas dia bertindak berkongsi satu lukisan mirip Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah di dalam mangkuk tandas.

Karikatur wajah mirip Ketua Pengarah Kesihatan itu berada di dalam mangkuk tandas dengan kapsyen

‘please use the toilet’ yang mengundang rasa kurang senang netizen.

Fahmi Reza Aibkan DG Hisyam, Peguam ini Tampil Dedahkan Kesannya yg Menakutkan

Menerusi media sosial, ramai beranggapan tindakan tersebut adalah sangat biad4p

Serta tidak menghormati petugas barisan hadapan yang sedang berjuang melawan Covid-19 termasuk Dr Noor Hisham.

Difahamkan, karikatur itu adalah diinspirasi daripada balasan ciapan Dr Noor Hisham di laman Twitter

Ini berikutan pertanyaan seorang individu mengenai segelintir ahli politik yang melanggar prosedur operasi standard (SOP).

Individu tersebut kemudian mengingatkan kepada peribahasa ‘kalau guru kencing berdiri, anak murid kencing berlari’ sebelum dibalas Dr Noor Hisham ‘please use the toilet’.

Tak kelakar weh

Justeru, lelaki berusia 43 tahun itu dihentam teruk dimana rata-rata netizen menyifatkan karikatur yang dihasilkan adalah tidak menghargai jasa dan pengorbanan figura hebat di negara ini.

Fahmi Reza Aibkan DG Hisyam, Peguam ini Tampil Dedahkan Kesannya yg Menakutkan Fahmi Reza Aibkan DG Hisyam, Peguam ini Tampil Dedahkan Kesannya yg Menakutkan Fahmi Reza Aibkan DG Hisyam, Peguam ini Tampil Dedahkan Kesannya yg Menakutkan

Ini dah melampau!

Fahmi Reza Aibkan DG Hisyam, Peguam ini Tampil Dedahkan Kesannya yg Menakutkan Fahmi Reza Aibkan DG Hisyam, Peguam ini Tampil Dedahkan Kesannya yg Menakutkan Fahmi Reza Aibkan DG Hisyam, Peguam ini Tampil Dedahkan Kesannya yg Menakutkan

Hormat sikit DG Hisham

Fahmi Reza Aibkan DG Hisyam, Peguam ini Tampil Dedahkan Kesannya yg Menakutkan

DG Hisham dah penat handle Covid-19

Fahmi Reza Aibkan DG Hisyam, Peguam ini Tampil Dedahkan Kesannya yg Menakutkan

Tidak semua faham apa yang kita cuba sampaikan

Nmun kita perlu ada sedikit rasa sensitif terhadap setiap tindakan yang kita lakukan agar tidak mengundang salah faham.

Peguam ini Tampil Dedahkan Kesan Dari Perbuatan Fahmi Reza

Dalam satu lontaran oleh peguam terkemuka Nor Zabetha, dia menyifatkan perbuatan Fahmi Reza sesuatu yang tidak boleh di maafkan.

Fahmi Reza Aibkan DG Hisyam, Peguam ini Tampil Dedahkan Kesannya yg Menakutkan

Gambar ini memang tidak patut. Saya tidak setuju dan keterlaluan. Begitu jugalah pendapat-pendapat rakyat Malaysia di ruang komen.

“This is too much”. “Kalau nak attack politikus, kami faham tetapi kenapa serangan pada DG”.

Ada yang juga dalam komen yang menyokong, ini adalah ekspresi seni katanya untuk mengambarkan bahawa DG yang dikawal oleh politikus.

Ekspresi seni ini pelbagai caranya dan banyak gambarannya.

Jadi mungkin ada hujah yang akan kata “Come onlah chill! Ini ekspresi seni”.

Pandangan saya ekspresi seni ini, biar kena pada agama, tempat, sensitiviti dan budaya.

Ekspresi seni ada juga dalam bentuk nudity (bgel) tetapi tidak diterima di negara kita kerana agama, budaya, sensitiviti dan fahaman.

Kalau kita ke luar negara, banyak patung-patung seni yang di tengah-tengah bandar dan juga di muzium-muzium.

Ini memang bersesuaian dengan fahaman dan budaya mereka.

Saya teringat sewaktu pergi ke Italy dahulu, di setiap muzium ini kebanyakan ada patung-patung yang separuh bgel Berbgel penuh

Dan setiap yang ke muzium yang cintakan akan kesenian ukiran patung meneliti ianya sebagai satu hasil seni agung.

Waktu saya ke Muzium Galleria D’ Accademia Florence, di Italy. Ada satu hasil seni agung iaitu patung David of Michelangelo di dalam muzium tersebut.

Saban tahun ribuan manusia datang melihat hasil seni agung oleh Michelangelo ini.

Patung ini seorang lelaki berbogel dan ini adalah satu ekpresi seni oleh Michelangelo.

Patung ini dianggarkan dihasilkan pada sekitar 1501-1504.

Kenapa patung David? Apa ekspresinya? Kalian boleh baca sendiri, ada banyak interpretasinya.

Masa kecil-kecil dahulu, saya selalu menonton filem dari Hollywood yang turut mempamerkan banyak babak-babak di luar negara.

Dalam hati, indahnya negara mereka. Ada patung-patung, ada ukiran-ukiran berbentuk dewa-dewi.

Kenapa Malaysia tidak ada? Waktu itu, masih kecil tidak faham tentang isu sensiviti agama, budaya dan fahaman.

Apabila besar baru saya faham tentang pelbagai isu dan tidak semua negara boleh mempraktikkan apa yang diamalkan oleh negara lain hanya kerana tujuan rasa cantik dan suka-suka.

Semua perlu teliti latar belakang agama, budaya dan fahaman sebuah negara.

Saya rasa gambar yang meletakkan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah di dalam lubang tandas atau lubang najis itu amat keterlaluan kerana itu adalah perbuatan yang menghina.

Sehinggakan berita portal di Singapura iaitu The Independent dan sebuah stesen televisyen China telah menamakan Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dinamakan sebagai antara doktor terbaik dunia kerana strategi menangani Covid-19.

Sehingga hari ini saya berterima kasih dan akan terus berterima kasih kepada frontliners, Kementerian Kesihatan, PDRM, ATM, MKN dan lain-lain yang banyak berusaha untuk memastikan penularan Covid-19 di Malaysia terkawal.

Kalau saya sendiri memang tak sekuat itu untuk berkhidmat, siang malam dan meninggalkan urusan peribadi

Dan keluarga dan berkorban untuk negara. Show some respect, please. Oleh Nor Zabetha

Posting tersebut ternyata menimbulkan pelbagai reaksi netizen dengan rata-rata mereka menge-cam hebat tindakannya yang dilihat terlalu bi-adap dan mel4mpau.

Malah ramai yang turut memintanya menghormati Dr Noor Hisham yang telah bertungkus lumus dan tanpa henti bekerja dalam menangani penularan w4bak Covid-19.

Kata mereka;

Muhamad Na’im Ab Razak – Ko ni dah terlampau free sangat ni Fahmi. Duk bajet rebel tak habis-habis.

Mari datang Semporna ni. Aku serap kau masuk pasukan disin-fection.

Boleh cuci tandas awam juga kalau kau dah suka sangat dengan tandas.

Megat Ishak – Not funny. Just disrespectful and in poor taste.

You have no sense of humour and should stop thinking that you have. This is sh4meful.

Shah Redza Rosli – This is too much. Fahmi, politikus mungkin boleh disatira, tetapi tidak Dr Norhisham.

Dia dan semua barisan hadapan telah berpenat lelah untuk mengawal pandemik ini.

Sewajarnya kau menghormati beliau. Rakyat Malaysia menyayangi Dr Norhisham. Kau silap Fahmi, kau silap.

Radin Muhammad Hilman – Freedom of speech is everything but with consequences.

You are liable to what you portrayed or said. It should be called responsible speech.

Thomas Thomas Fahmi – Just advise. U can poke and troll politician. But DG is hardworking to curb the pandemic. At least to show some respect to him.

Arif Atan – Kalau letak muka orang politik orang tak kisah. Letak DG silap besarlah.

Kebebasan bersuara bukan lesen untuk b-iadab tak kena tempat.

Aminah Hamzah – Jika awak tidak dapat bantu negara dengan hasil seni awak dan kelebihan yang Allah berikan

Hormatilah orang yang berusaha untuk kita, jika tidak mampu berterima kasih cukuplah dengan diam.

Kesihanilah diri awak sebab awak tidak dapat menolong diri sendiri jauh sekali untuk menolong negara.

Semoga awak dan kita semua diberi hidayah oleh Allah dan tahu berterima kasih kepada orang banyak berbakti.

Di harapkan pihak berkuasa mengambil tindakan tegas kepada Fahmi Reza seperti kes yang berlaku sebelum ini oleh akaun FB MGAG

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.