Connect with us

Gambar sekadar hiasan

Part 1 Asalamualikum..maaf bertanya. Saya kerja kt Australia..

Musim pkp nie dok tersekat kt Australia lg.. Selama 2tahun xbalik Malaysia..

Berkawin dah 5tahun tp tkda rezeki nak ada zuriat..

Baru ni dpt la balik Malaysia sbb kerja pun dh stop kt Australia..

Tiba2 balik je wife dah pregnant 7bulan.. Pening juga la.

Tiba2 boleh pregnant kan. Mcmna ye bukan curiga dgn wife.

Tp dlm masa 2tahun tak bersama boleh pregnant x ye.. ada x pengalaman mcmni ye..

Serbah salah sy skrg nie. Maaf ye sy serabut xtahu nak fikir mcmna.. Mohon hide fb sy ye min..

Perkongsian pertama dari lelaki ini mendapat kritikan daripada rata rata warganet di ruangan page kisah rumah tangga.

Tidak sangka luahan kedua dari lelaki ini untuk part 2 lagi membuatkan ramai terkesan.

Satu satu sifat sebenar isterinya di rungkaikan.

Baca dulu komen netizen, PART 2 Ada di bawah ni

Valina :Kalau mengikut pd cerita tuan punya badan, kalau dah 2 tahun tak balik tp isteri pregn4nt 7 bulan, itu dah boleh faham….

Bukannya cerita maryam…Ada lg kemungkinan lain…sesuatu yg tak baik terjadi pd dia tanpa kerelaan dia…

Nasrul : sy simpati dgn nasib kamu bro.. lama tahan bil ayo tertunggak smpai 2 tahun..

Tiba2 balik dh penat petik buah kat sana, tetiba dh kembung plak perut bini..sape je la yg boleh sabar..

Dh la tiap2 bulan kirim duit..test DNA je la bro.. klu tak match, tunjuk kat pejabat agama..

Kasi pisah je la spesis mkn terung kat luar tu.. semoga bertemu jodoh dgn org baik2.. In sha Allah..

Hasanah : Rasa nk lempang je kamu ni ha..cukuplah bini tu bodohkan kamu..jgn le kamu ikut bodoo sekali..

Xde sape pengalaman mcm tu haih mcm lah mngandung tu makan tahun baru buncit ..

Lepat : Ko ada post air balik Malaysia tak? Klo tak de tu usah gusar la memang bukan anak ko la atau pun aku syak ko ada bela saka masa ko tak de saka tu la yg projek

Apiz : Erm…cube abam ingt blek..7 bulan lpas tu abam ade pos x sperm abam kt wife tu?

kot2 wife abam ade buat bayi tabung uji ke ape kan…taon 2020 ni kn kereta pn buleh terbang..

Abam bincang leklok ngn isteri..smoge tabah mghadapi ujian… dpermudahkn segale urusan abam n kluarge..amin..

Jalal : Ni d nama kn teknologi tnpa sedar setiap kali call or video call telah membuat kn benih2 cinta terbang ke rahim wife utk mengandung…

Maka bila pulang isteri di sahkan mengandung..

Tahniah. Banggg g lh buat pregnant test klu dh 3bln tu dh leh g scan…

Klu ngandung elok lah d bwk panggil family abg n wife tu bincang lh cara baik…

Eiza : cuba tt check betul ke isteri tt mengandung..hari tu ada jugak sy terbaca 1 viral jugak lah.

Perempuan tu x pernah bersama pun dgn mana2 lelaki tp doktar sah kan dia mengandung..sedangkan dia x pernah bt benda x elok tu..

last family dia paksa kawen dgn sepupu dia..mcm pak sangguplah..last2 lepas kawen check doktar balik ada ketumbuhan kat rahim..

Harap tt pi check n scan betul ke ada baby dlm perut isteri tu..harap isteri tt x mengandung..

Sambungan part 2 kebenaran sebenar tentang kehamilan isterinya terungkai.

Salam sambung cerita saya yang wife mengandung 7bulan. Yg sy keje Australia tu. Ingat x yg kata buah tu

. Asal Australia je buah hahaha. Berbalik pada luahan sy artu. Saya mmg la dh tau tu bukan anak sy.

Tp nk sedapkan hati sy je Dan nk luahkan sbb xtahu nk luahkan kt sapa family pun tkda .

Dh megadu dh kt makhmh syariah tentang nasab anak tu nnt.. Sbb xkan sy nk bg nafkah kan…

Dan ada juga terbaca komen ni cerita fake la ape la..

Nak bgthu ye puan Dan encik2 kat dunia ni tkda yg mustahil.. Wife sy tak setia . Dan pregn4nt anak org lain..

Skrg wife sy xnk ngaku Dan asyik kata tu anak sy kira nya dia tu isteri yg baik la kata kan

Padahal benda sy dh boleh fikir dah mcm2 alasan dia sy minta jujur je pun xnk .

Dan lepas bersalin sy check dna budak.. Ada yg kata sy bdh la lurus bendul laa..

Kalo awak2 semua kt tmpt sy kan tkda bukti apa semua xkan awk nk tuduh meluluh je isteri awk tu lg2 dia pregnant..

Bukti just dia pregnant jex tahu anak laki mana. Dan sebelum sy luahkan kt sini sy dh megadu kt pejabat agama dh..

Ada yg komen gelak Dan hna apa semua.. Korg xrasa ape yg sy rasa..

Mogaa 1hari yg komen gelak Dan hna nie rasa mcmna Sy rasa..

Terutama isteri2 yg komen kata mcm2 tu.

Berhati2 bila komen tkt terkena diri awok pulak kan. Jgn Marah ye. Sekian luahkan sy

Ini antara respon dari warganet tentang isu tidak setia isterinya sepanjang dia berada di Australia.

Ramai perkongsian tentang isu isteri hamil kerana tidak setia di siarkan di krt.

Kisah kedua di bawah ini lagi mencengkam emosi semua. 

Nafisah : Biasalah bro… Skrg keyboard warriors ni suka kritik… Kdg2 kita dah tau penyelesaian, tp sbnrnya kita nak tmpt utk kongsi.

Kdg nak cerita ps family atau kwn, kita xnak nnt makin buruk. Dlm krt ni, profile hide, so xlah segan.

At least terlps jugak beban yg terbuku kt hati.

Xpelah sy doakan apa yg saudara lalui ni Allah bantu sehingga akhir. Byk2 doa dan mengadu pd Allah.

Fatimah : Kan tt dah bg tau mse post yg first tue.. dye serabut n xboleh nk pk.. myb dye xde tmpat nk meluah time tue.. dye mestilah dah tau wife nye pregn4ant bkn ank dye..

Cuma kata org.. nk sedapkn hati.. supaya xde bnde buruk n bukan2 yg dye buat kat isteri dye utk lepaskn kemarahan.. tue yg buat luahan…

Sbar ye tuan tanah.. nt sambung lg utk part 3 n seterusnya… Semoga diberi kesabaran n dipermudahkn segala urusan…

Nell Yahya  : Kdg luahan dlm krt ni tergantung ceritanya, mcm tak logik, tu yg myebabkn byk komen² mpersenda or tak msuk akal bg tt.

Cuba klau nak meluah tu bg detail sket supaya kami² yg mbaca dan mgomen ni yakin dan faham.

Dah la kami ni tak bergaji, tak kira siang atau mlm duk fikir dan cuba mgatasi mslh yg semua tt luahkn.

Cuba tt pulak komen, mcm mna ye nak bg pandangan pd conffesion tt yg kabur, samar dan kelam…

Seolah² cerita rekaan sinetron. Klau nak org bg pendapat / pandangan, isi biar jelas dan padat.

Tak perlu la tt smpai nak mdoakan benda yg tak baik pd org lain, sb doa tu akn berbalik pd tt jugak nnt.

Kebykkn yg komen pun bdasarkn cerita tt sdiri, hbis klau cerita tu mcm tak logik atau tak myakinkn fans krt…knape nak terasa…

Kata nak minta pendapat… Semoga urusan tt Allah permudahkan, gud luck bro.

Aswal Mia : Bagus walau dah tahu istri salah tapi masih nak cari bukti utk lebih menjamin tt..

Bukan lurus atau bodoh tapi lebih kepada matang berfikir utk selesaikan masalah dgn baik n cukup buat si istri nanti terdiam bisu dgn bukti2 tu.

Diam bukan bermaksud mengalah atau biarkan tapi diam dalam senyap bertindak dgn bijak.

Semoga semuanya di permudahkan segala urusan awak.

Naqiu : teringat kisah 3tahun lepas..ada sorang mamat ni setiap kali dapat bonus, dia akan simpan RM1500 untuk dna test anak (sorang)..

Tahun keempat dia buat dekat anak keempat,kantoi..terus die g mahkamah syariah..

Mahkamah suruh buat ujian sekali lagi kat jabatan kimia untuk anak keempat sahaja,hasil ujian memang budak tu anak isteri, tapi suami tu bukan bapa biologi budak tu..

hak jagaan anak 3orang tu dapat ke bapa..yang anak keempat tu kena ubah surat beranak dekat jabatan pendaftaran

IC tu tak tau kena ubah ke Abdullah ke tak,rasanya kena ubah..bekas isteri tu macam separa tak betul dah sekarang..

Sekarang ni ujian dna dah macam jadi satu keperluan untuk keluarga Islam demi menjaga keturunan supaya tidak bercampur aduk.

Kalau tak mampu buat serentak,buat sorang2 dulu pun takpe..

Dhia : Allahu .. Wife awak tak setia dan mengandungkan anak org lain … MasyaAllah …

Sy yg perempuan ni pun terasa seram dan sedih… Moga kita semua dijauhi perkara² sedemikian dan kuatkan iman ketika berjauhan dgn suami ..

mungkin wife awak muda lagi dan tak dapat tahan keinginan.. Yela 2tahun tak dapat ..

Sy seminggu pun dah macam nak demam ..

Apa² pun sy doakan segala urusan awak dipermudahkan , walaupun wife awak mengandungkan anak orang lain

Awak jangan bagi pressure kat dia .. awak buat je keje awak macam biasa dan buat test DNA bila dia bersalin …

Apa² keputusan pun tunggu sampai dia bersalin nanti ..

Nur Afit : Haaa. Lain kali ckp jela terus terang dah tahu…

Jgn timbulkan spekulasi dan andaian kpd pembaca. Dan pembaca sama seperti awk. Xmudah di bdhkan..

Bagus dari awal lagi awk ajak kami2 ni semua doakan yg Baik2.. Kan.. Apa2 pun, smoga bro kuat semangat. Jgn putus asa dgn rahmat Allah..

Akhirnya perlakuan isteri terbukti. Allah tunjukkan siapa isteri kita sebenar..

Syabas krn bertindak matang dlm membuat keputusan..

Nurul Hazwani :Dik.. bukti xde? Pasport tu bukti dia. 2y awak xbalik. Alih² si isteri ngandung.

Rsanya isteri adik nie kwn dia ramai bangla. Nak thu kenapa? Sbb prnh x dgr.

Bangla excited nak balik sana sbb bini dh nak bersalin or dh beranak. Hakikatnya dh 3y xbalik² sana.

Agaknya bini ko nie tgh apply crte nie kt khidupan dia. Dia ingt dpt excitedkn anda tp rupenya laki dia xsperti mat bangla tu.

Dh ler dik. Ko anto ler minah ko tu kt kg. Past g bgthu mak ayah dia skli. Klo makayah dia berfikiran waras mrka blh pk.

Pastu tggu ajelah kputsan mhkamah. Xyah simpan ler minah mcm nie. Xyah tanggung zuriat org lain.

Nie jenis dh tak setia tp xngaku slah.smga dipermudahkan sgala urusan.

KISAH KE 2 Isteri tidak setia: askum min, tlg hide nama sy. Sy dh berumah tangga selama 8thn dan dikurniakan 2 org anak.

Isteri sy dh berlaku cur4ng terhadap sy setelah berkenalan rapat dgn seorg lelaki yg tggal 1 daerah melalui game PUBG.

awalnya sy tak syak apa2 tp setelah melihat byk perubahan diri dia, sy mula syak sesuatu.

Setiap mlm tidur lewat ingatkan dk main game tp rupakan dk chat dgn lelaki tu. awalnya sy terlihat chat diorg yg brunsur tak senonoh.

tp tak sangka mereka dh sampai ke tahap buat benda tu. pd hari raya haji dia pernah berbohong pd sy mengatakan yg dia x dpt balik rmh atas faktor kerja di johor.

Tp hakikatnya mereka balik ke kelantan semata2 utk check in hotel brsama dgn lelaki tu.

3 hari 2 mlm mereka tggal bersama dlm hotel tu dlm masa sama dia masih sah isteri sy.

Bila sy dpt tahu hal ni akhirnya dia mengaku pernah beberapa kali buat benda tak elok tanpa pengetahuan sy.

Hncur perasaan sy bila dpt tahu hal ini. kami skrg dh proses utk berpisah.

Safriza : Hal perkara tak senonoh ni jgn dibuat main2…walau sayang sekali pun…

Benda ini sejenis penykit dalaman. Sebab itu hkmn Islam dibuat seadil2nya untuk memtkan virus tersebut kerana ianya melibatkan maruah dan keturunan.

Namun tahniah buat anda kerana tidak dayus dan bersubahat dengan kemungkaran si isteri.

Semoga Allah melindungi anda dan anak2. Bakal bertemu isteri yg membawa ketenangan dalam rumahtangga mawaddah Wa rahmah Aamiin.

Rizal : Begitulah mmg byk je ks wanita yg suka main pubg malah smpi buat perkara terkutuk cuma kurang viral berbanding segelintir lelaki buat mcm tu tp wanita viralkan sangat2.

Begitu la Mmg byk kes Isteri buat camni Kat Suami cuma tak viral je berbanding Suami buat yg sama pd Isteri wpun tak seramai wanita tp selalu viral.

Knp kaum wanita suka permainkan hati kami, Selepas janji akan jaga kami, lps kami serahkan semuanya

Di Mlm pertama  klu dah tak syg kami lg, pulangkan la kami blk ke pangkuan parent kami sebagaimana korg ambil kami dulu  dan jgn ingat korang tak kena kifarah.

Abdul Majid : Nak bgtau ni… perkara dosa ni ibarat tapak kaki…. kaki kita ni klu x prnah pijak atas permukaan kasar, sekali kita pijak akan rasa sakit sgt….

Tp bila dah ulang2 pijak, tapak kaki dah jd tebal dan pijak tmpt kasar pun x rasa apa dah…

Mcmtulah perkara dosa ni… klu pendosa tu terbiasa buat benda tak senonoh, dia berkemungkinan ulang lg bnda tu tnpa rasa bersalah melainkan dia bertaubat dan berdoa pd Allah mtk lindungi dia dari ulang dosa tu lg

Afierul Aini : Syukur la encik dah thu dia tidak setia, sekurang nya encik x mkn lebihan org, maaf encik komen sy agak melampau.

Sebenar nya sy sakit hati sngt sejak sy masuk group krt ni, bnyk sngt rupa nya cerita yg sy ingat cuma berlaku dlm wayang

Benar2 berlaku dlm kehidupan sebenar sy sebenar nya sudah tua dah nenek2 pun jadi sy memng baru dlm zaman moden ni,

sy sedih sngt2 zaman skrng ni terlalu canggih sampai org skrng tak tahu jaga harga diri mereka

Tak mcm zaman kmi dulu2 sy berharap sngt2 perempuan yg ada d luar sana, tolong la jaga diri dn keluarga

Letak kn harga diri seperti seketul emas, walau d campak ke dlm lumpur pun nilai nya tetap tinggi..

Musa : Utk nk bg hangat lg, aku nak tanya. Yg kaki try tu org Kelantan ke? Kalau ya aku mmg xhairan.

Sbb org Kelantan mmg suka try sana sini. Jgn nak trigger konon semua negeri mcm tu.

Terima je la laki Kelantan mmg suka psg ramai2. Cuba tanya awek2 yg pernah kapel dgn org Kelantan.

Diorg ada konsep tebuk dan blah. Apapun semoga tt tabah.

Kalau awek bini ada member org Kelantan cpt2 la beringat. Lagi2 kalau awek bini korg cun.

Umi : benda ni akan berlaku bila suami isteri x mainkan peranan dan tanggung jawab yg Allah perintahkan…

Berapa ramai isteri2 yg Sgt sabar walau Sedasyat mana pon suaminya tidak setia dan buat perkara tak senonoh dgn wanita lain..

Bersuara salah, x Bersuara… Telan lah pahit maung seorang diri…

Tapi…. Ni isterinya yg tak setia. Sebaiknya isteri perlu jga kehormatan diri.. Namun harus si suami selidiki dgn baik.

Apa puncanya beliau Berbuat demikian.. X semestinya salah itu pada isteri.. Kena tahu kenapa dan apa Sebab dia terjerumus ke arah itu…

Jika hati nya di pagari dgn keikhlasan cinta suami yg berpegang teguh pada AGAMA dan menyayanginya kerana Amanah Allah..

Kemungkinan isteri awak tu x kan sanggup Berbuat demikian…Semoga Ada hikmah di sebalik kejadian

Sudah menjadi lumrah rumahtangga pasti akan di uji, kesetian dan kejujuran di dalam sesebuah perkahwinan adalah sangat penting untuk menjamin kebahagiaan.

Semoga rumah tangga jita semua terhindar daripada semua perkara tidak baik. InsyaAllah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Pendedahan gajet terhadap anak-anak pada zaman sekarang membuatkan mereka semakin bijak mengendaIikan sendiri telefon b1mbit milik orang dewasa.

Tidak dinafikan cara itu boleh membuat anak-anak duduk diam serta terkawal.

Namun, sifat Ieka sesetengah ibu bapa boleh mendatangkan kebvrukan kepada kanak-kanak.

Jika kanak-kanak pada zaman dahulu hanya tahu bermain lego, baling selipar dan kejar-kejar.

Kanak-kanak zaman ini lebih advanced dengan YouTube, Facebook dan Instagram.

Tanpa menolak kelebihan yang ada, penggunaannya haruslah diselia dan dikawal khususnya dalam kalangan kanak-kanak.

Tanpa kawalan, ia boleh menyebabkan ketagihan dan merencatkan kemahiran sosial anak-anak.

Masa yang dihabiskan dengan gajet bererti tidak dimanfaatkan untuk meneroka dunia luar atau berinteraksi dengan manusia lain.

Yang sangat penting bagi perkembangan si manja.

Disebabkan itu, panduan daripada American Academy of Pediatrics menyarankan tiada gajet dibenarkan sebelum usia dua tahun.

Dan perlu dihadkan kepada kurang daripada dua jam sehari untuk kanak-kanak berusia 3 hingga 18 tahun.

Tetapi kesan pendedahan skrin kepada perkembangan anak anda bukanlah semata-mata kerana pendedahan secara langsung.

Malah boleh berlaku disebabkan anda sendiri yang sebenarnya terleka dengan skrin gajet anda.

Oleh yang demikian, perk0ngsian seorang ibu ini mungkin mampu menjadi peringatan bersama.

Anak lelaki tiba-tiba mvntah, anggota badan mula her0t ke sebelah kiri.

Tvlar di Facebook, sebuah perkongsian daripada seorang wanita bernama Nor Syafiqqah.

Ini mengenai saat get1r apabila anak lelakinya telah mendapat str0k kecil.

Secara tiba-tiba anggota badan budak lelaki tersebut mula her0t ke sebelah kiri selain tldak dapat bercakap selepas mvntah.

Panlk dengan kejadian berkenaan, kedua-dua suami isteri itu bergeg4s membawa anak mereka ke pusat pervbatan bagi menerima rwatan kecemas4n.

 

 

 

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Dapat str0k kecil sebab geIombang 0tak aktif sangat, Banyak tengok skrin tv atau telefon.

Hampir terduduk dan menyaIahkan diri sendiri apabila mendengar masaIah str0k tersebut.

Ini disebabkan oleh geIombang 0tak anaknya bergerak dengan terIampau aktif.

Semuanya terjadi kerana ‘si kecil’ itu terlalu ker4p melihat skrin ak1bat daripada penggunaan gajet yang tldak terkawaI.

Sepanjang dirwat juga, Wildan tldak dibenarkan untuk bermain dengan smartphone sama sekali.

Mengenang kembali kejadian tersebut, ia seperti satu t4mparan hebat buatnya dan dikongsi sebagai pengajaran buat ibu bapa lain.

 

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Kerap Bagi Main Smart Phone Lama Sangat, Rupa-rupanya ini yg Terjadi Pada Anaknya Sebenarnya

Memang benar bahawa tidak mungkin bahkan mustahil untuk ibu bapa sentiasa berinteraksi dengan anak mereka.

Bahkan tidak memberikan tumpuan kepada si kecil anda membantu mereka membina ketahanan diri yang sihat.

Dan kemampuan berdikari yang turut diperlukan untuk perkembangan mereka.

Tetapi tidak memberikan tumpuan -atau tumpuan yang selalu terganggu- secara berterusan adalah berbahaya.

Bahkan ibu bapa yang kerap menggunakan gajet didapati menunjukkan tanda seperti ketagihan.

Ibu bapa yang terleka dengan gajet didapati lebih cepat marah berbanding mereka yang memberi perhatian kepada anak mereka.

Ya, anda berhak untuk menyuruh anak anda bermain sendiri, atau menguruskan perkara lain selain memberi perhatian kepada mereka.

Tetapi ini tidak sama dengan mengabaikan mereka sedangkan anda ada secara fizikal di sebelah mereka.

Kebanyakan ibu bapa didapati menghabiskan masa sekitar 9 jam sehari dengan skrin telefon tanpa mereka sedari.

Jika anda risau dengan masa yang anak anda habiskan dengan gajet.

Mungkin ini masa yang sesuai untuk anda menilai penggunaan gajet oleh diri anda sendiri.

Sumber: Facebook Nor Syafiqqah, kd

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Continue Reading

Trending

Rupanya Guru tu Sempat Buat Sesuatu Sebelum Dakwa Dir0g0I Pendakwah Selebriti

PETALING JAYA – Nampaknya bilangan lap0ran polis mereka yang kononnya menjadi mngsa r0gol pendakwah selebriti yang dit4han sebelum ini semakin meningkat.

Dalam perkembangan terbaharu, kes c4bul dan rog0l membabitkan seorang pendakwah muda.

Seorang guru sekolah pula mendakwa dirinya menjadi mngsa r0gol susp3k yang kini dir3man untuk kes baharu si4satan r0gol oleh polis di Shah Alam.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, polis menerima laporan semalam sekitar jam 6.28 petang daripada wanita tempatan berusia 22 tahun.

“Mngsa adalah seorang guru sekolah di sebuah sekolah di kawasan Lembah Klang.

Dia mendakwa dirinya telah dir0gol oleh public figure (pendakwah muda) warga tempatan berusia 25 tahun.

Perdaya Mangsa Dengan Mudah

KETIKA orang ramai mempersoalkan kenapa dengan mudah gadis-gadis yang mendakwa menjadi angsa perbuatan terk-utuk Da’i Syed mengikutnya pulang ke rumah.

Selebriti rancangan agama itu dipercayai menggunakan medium media sosial untuk memperd4yakan mngsa.

Perkara itu didedahkan oleh Pengarah Jabatan S4satan J3nayah Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed yang mengatakan susp3k menggunakan modus operandi yang sama.

Iaitu berkenalan melalui Instagram, mengajak mngsa keluar makan sebelum memperd4ya mereka ke rumahnya untuk melakukan perbuatan terk-utuk itu.

“Susp3k mula berkenalan dengan mngsa melalui direct message (DM) dan semua mereka adalah pengikut di Instagram.

“Susp3k akan mengajak mngsa keluar makan atas pelbagai alasan termasuk atas kapasiti sebagai da’i, rakan Instagram dan perniagaan.

“Kemudian susp3k atas pelbagai alasan membuat helah dan memperd4ya serta memerangkap mngsa sebelum bawa balik ke rumah.

Ketika di rumah berlaku perkara tanpa kerelaan.

Huzir berkata demikian ketika sidang media di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman pada Selasa.

Rupanya Guru Sempat Buat Sesuatu Sebelum Dakwa Dir0g0I Pendakwah Selebriti

“Menurut laporan polis mngsa, insid3n itu menimpanya pada 22 Oktober lalu sekitar jam 9 malam.

Yang mana suspek public figure itu mengajak mngsa keluar bersamanya menyambut hari kelahirannya di sebuah restoran di Petaling Jaya.

“Selepas selesai makan malam, susp3k telah mengajak m4ngsa ke rumahnya di Damansara Perdana.

Pada mulanya m4ngsa enggan mengikut tetapi didakwa telah dipujuk r4yu dan dip4ksa oleh suspe3k.

Ini menyebabkan mngsa akur pergi ke rumah suspek,”

Kata Nik Ezanee dalam kenyataan terbaharu kes tersebut hari ini.

Tambah beliau, semasa di rumah susp3k, mngsa telah dir0gol dan pada keesokan harinya susp3k telah menghantar mngsa balik ke rumahnya.

Malah katanya, mngsa turut diu-gut susp3k untuk tidak menceritakan tentang kej4dian yang berlaku.

Keadaan ini telah menyebabkan m4ngsa mengalami tek4nan perasaan dan trau-ma.

Da’i Syed sambung t4han r3man lima hari.

Manakala satu kes lagi diklasifikasikan sebagai tiada tindakan lanjut susulan tiada unsur g4ngguan s3ksual.

“Kami percaya mungkin ada lagi laporan, kita bersedia untuk itu dan sudah menubuhkan pasukan khas untuk siasat kes yang melibatkan suspek.

“Kejadian yang dilaporkan adalah terkini…

Namun tak kira lama atau baru, sila tampil dan buat laporan polis, kita akan si4sat,” katanya.

Sementara itu di Mahkamah Tinggi Shah Alam, Da’i Syed atau Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail, 25

Dia dit4han semula pada pagi Selasa selepas tempoh r3man pertama berakhir pada 1 Disember.

Suspek dit4han r3man selama lima hari lagi sehingga 6 Disember bagi membantu si4satan.

Menurut peguam Ahmad Amzar Ahmad Azlan, suspek tetap dengan pendiriannya menafikan semua dakwa4an terhadapnya.

Dan sedia memberi kerjasama kepada pihak polis bagi memb-ersihkan namanya.

Continue Reading

Trending

Bangga Nikah Dengan Bini Muka Cantikkk Tapi Mlm Tu Lelaki Ni Tiba Tiba Dgarr Bunyiii Ni Dari Bini Sendiri. Terkedu Akhirnya Kantoi Sikap Sebenaaar Bini Yang Selama Ni Dia Rahsiakan

GAMBAR SEKADAR HIASAN.

Bila baca tajuk story aku ni, korang jangan lah jump to the conclusion terus ok.

Sebelum kau orang nak komen negatif ke positif ke, meh dengar aku citer dulu. Macam ni.

Aku ni kahwin dengan seorang perempuan yang sangat cantik. Lawa sangat bini aku. Sebagai suami, mesti la aku bangga ada bini lawa.

Lawa dia bukan lawa biasa, tapi lawa dia persis Korea beb ! Before nikah, bini aku ni ramai sangat la peminatnya.

Tapi dalam ramai-ramai lelaki, aku yang tak hensem ni jugak yang dia terima.

Mungkin di mata dia, aku ni memang hensem? Mungkin.

Waktu kami dating, aku nampak bini aku ni perfect 100%. Aku rasa bahagia gila masa bercintan cintun dengan dia dulu.

Aku rasa akulah lelaki paling bertuah sebab dapat bini lawa.

Kawan-kawan aku pun semua jeles sebab aku yang takde rupa ni dapat tackle perempuan lawa.

Kau rasa? Hohoo bahagia sangat la aku waktu tu. Dah la bini lawa, dia pun sopan santun je.

Memang ada ciri-ciri wanita melayu terakhir la. Tapi selepas kahwin, lain yang aku nampak.

Lepas je kawin, baru kantoi tabiat isteri aku yang kuat kentut. Setiap malam waktu tengah tidur, boleh pulak isteri aku kentut.

Dah la kuat kentutnya, busuk pula tu! Aku yang tengah lena tidur pun terjaga.

Aku punya la tahan hidung sebab tak tahan bau busuk tu. Pernah juga aku keluar bilik tidur kat luar sebab kentut bini aku tu semerbak 1 bilik.

Tapi sejak bini aku pelik kenapa aku tidur luar, aku tak sampai hati la nak lukakan hati dia.

So setiap malam benda sama berulang. Memang aku kena hadap lah bau kentut dia tiap malam.

Aku tak pasti la dia ada penyakit apa, tapi memang tiap malam waktu dia tengah tidur nyenyak , dia akan kentut.

Kentut tu pulak kuat dan bau busuk ! Aku pernah nak cuba tanya bini aku, tapi takut dia kecik hati pulak.

Masalahnya sekarang, bini aku ni langsung tak tahu menahu yang dia tu jenis kuat kentut masa tidur.

Yelah, dia tengah tidur, mana lah dia sedar yang dia kuat kentut.

Okey itu baru tang kentut. Ni belum masuk tang sendawa lagi..

Sebelum kahwin, aku tak pernah pulak perasan dia ni sendawa ke apa. Sebab kami pun jarang dating kat kedai makan.

Tapi lepas kahwin ni, baru aku tahu bini aku ni jugak kuat sendawa. Satu hari tu, aku dan bini aku gi makan kat kafe. kafe tu ramai la orang.

Waktu kami tengah makan tu, tiba-tiba bini aku boleh pulak sendawa kuat sangat.

Dah la sendawa dia macam jantan! Orang lain semua tengok kami masa tu. Uishh malu sangat aku masa tu.

Tak sangka bini aku yang lawa dan disukai ramai orang tu rupanya kuat kentut dan kuat sendawa.

Tujuan aku citer ni, aku bukan nak aibkan bini aku. Sebab kau orang yang baca ni bukan kenal pun sape aku, apatah lagi bini aku.

Cuma, aku nak cakap kat sini bahawa rupa paras tu tak ke mana pun. Jangan pandang rupa je untuk kau pilih pasangan kau.

Macam aku, aku memang tengok rupa masa nak pilih calon bini dulu. Tapi mujur jugak, aku tengok juga akhlak dia dan agama dia.

Rupa paras ni tak ke mana pun. Lepas kahwin baru aku sedar benda ni.

Kadang-kadang, kita expect pasangan kita yang lawa dan cantik tu perfect. Masa dating tak nampak lagi cela dia. Lepas kahwin baru nampak.

Masa tu kita tak boleh nak menyesal dah. Tak boleh berpatah balik dah. Sebab dah kahwin, so lebih kurang dia, kau kena terima.

Macam aku la sekarang. Walaupun bini aku tu kuat kentut dan kuat sendawa, aku terima jela seadanya.

Sebab dia pun tak buat perangai buruk-buruk ke apa. Dia bini yang baik je untuk aku, lemah lembut, solat tak tinggal.

Dia hormat aku, jaga makan pakai aku. Cuma tang kentut sendawa tu, memang tak boleh nak elak ssbab benda tu tak boleh control.

So untuk kau orang yang belum kahwin, jangan lah tengok rupa je. Jujur aku cakap, rupa ni kau nak yang lawa dan cantik untuk apa?

Kepuasan tu kau akan dapat sekejap je. Pilih la yang sedap mata memandang, cukup la.

Yang penting dia baik, bagus, pandai jaga kau dan ada agama. Kalau kau dapat bini yang independent, aku rasa kau memang bertuah sangat !

Bini aku ni manja sikit, sikit-sikit merengek. kadang-kadang aku rimas sebab sikit-sikit nak mengharapkan aku,

Dia jenis tak boleh berdikari dan buat sendiri tapi itulah aku cakap. Dia dah jadi bini aku pun.

Baik buruk dia, aku cuba belajar untuk terima.

Kahwin ni bukan semuanya manis-manis belaka. Kau ingat kahwin in real life sama macam drama tv3 petang-petang tu?

Choii ! Kahwin ni bahasa mudahnya perkongsian hidup dengan pasangan, di mana kita kena terima semua baik buruk dia, terlebih terkurang dia,

Perangai dia, habit dia, dan macam-macam lagilah.

Tapi janganlah disebabkan benda-benda kecil yang kau tak expect before kahwin tu, kau nak bercerai ngan bini pulak. tu namanya bodoh.

So, main point dia kat sini, pilihlah bini kerana agama dan akhlaknya, bukan sebab rupa je.

kalau ada rupa, kira bonus la kan. Tapi bonus takat mana la sangat. Nanti dah tua berkedut juga. haaha.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.